Koç Üniversitesi ‘uyuşturucu’ iddialarını doğruladı: Şoförün işine son verildi

Koç Üniversitesi ‘uyuşturucu’ iddialarını doğruladı: Şoförün işine son verildi

Şanlıurfa’da bir vakıf üniversitesine ait otomobilin durdurulmasıyla yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon TL olan toplam 74 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Söz konusu aracın Koç Üniversitesi’ne ait olduğu ortaya çıkarken, Koç üniversitesi olayla ilgili açıklamasında “Üniversitemizde şoför olarak çalışmakta olan söz konusu kişinin aracı izinsiz olarak alması ve suça karışmasına istinaden işine son verildi’ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Urfa-Antep kara yolunda bir vakıf üniversitesine ait resmi plakalı aracı durdurdu.

Şüpheli araçta eğitimli köpek ile yapılan aramada 7 valiz içinde 98 paket halinde 53 kilo skunk ile 29 paket halinde 21 kilo 350 gram toz esrar ele geçirildi. Piyasa değeri toplam 3 milyon TL olan uyuşturucuya el koyan polis, sürücü ile şüpheli araca öncülük yapan 34 EYJ 640 plakalı aracın sürücüsünü gözaltına aldı. 2 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

ŞOFÖRÜN İŞİNE SON VERİLDİ

Söz konusu aracın Koç Üniversitesi’ne ait olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Üniversiteden yazılı açıklama yapıldı. “Son günlerde üniversitemizin adının geçtiği bazı haberlere ilişkin basın ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” denilen açıklama şöyle:

“Üniversitemizde şoför olarak çalışmakta olan söz konusu kişinin üniversitenin aracını izinsiz olarak tek başına şehir dışına çıkartmasına ve suça karışmasına istinaden Koç Üniversitesi’ndeki işine derhal son verilmiştir. Adli süreç halen devam etmekte olup, üniversitemiz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Koç Üniversitesi olarak emniyet güçlerimiz ve adli makamlarla daimi işbirliği içinde olduğumuzu ve süreci yakından takip ettiğimizi duyururuz.”

(KARAR)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *