İzmir’de Göztepe-Altay maçında olaylar: 21 gözaltı

İzmir’de Göztepe-Altay maçında olaylar: 21 gözaltı

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasındaki Göztepe-Altay maçı, bir Göztepe taraftarının Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırmasının ardından hakem Emre Kargın tarafından tatil edildi.

Gürsel Aksel Stadı’ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlattı. Yabancı madde bir süre yanmaya devam etti. Taraftarlar yabancı maddeyi bir süre sonra uzaklaştırdı. Bu sırada yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine 2 ambulans sahaya girdi. Müsabaka 22. dakikada durdu.

Bir Göztepe taraftarı, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurdu. Yabancı maddeden etkilenenlerin yanı sıra Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç hastaneye kaldırıldı. Hakem Emre Kargın’ın da isteğiyle iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti. Yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından stattan müsabakanın tatil edildiği bilgisi ilan edildi.

Yaralanan kaleci ve taraftarın tedavisi sürüyor

Gürsel Aksel Stadı’ndaki karşılaşmada, sahaya giren bir taraftarın köşe gönderiyle vurduğu Ozan Evrim Özenç, ambulansla Medicana International İzmir Hastanesine kaldırıldı. Özenç’in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlatılması sonucu yaralanan taraftar Mehmet Çakır da sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Çakır’ın fişek benzeri bir maddenin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi.

Kaleciye vuran taraftar gözaltına alındı

Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e köşe gönderiyle vuran taraftarı gözaltına aldı. Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden fişek atan kişinin tespiti için çalışmalarını yürüten ekipler, şüphelinin yakalanması için Altay taraftarlarının stattan çıkışına izin vermedi. Stat kameralarını inceleyen polis, fişeği atan kişinin stada nasıl girdirdiğini de araştırıyor. Öte yandan Vali Yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne da Gürsel Aksel Stadına gelerek incelemede bulundu.

Altaylı futbolcular, stattan ayrıldı

Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle hakemin tatil ettiği müsabakanın ardından güvenlik gerekçesiyle statta kalan siyah-beyazlı oyuncular yaklaşık 4,5 saat bekleyişin ardından Emniyet Müdürlüğüne ait minibüslerle stattan çıktı. Altaylı taraftarlar statta bekledi.

İzmir Valisi Köşger, yaralananları ziyaret etti

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde tedavisi süren Göztepe taraftarını ziyaret eden Vali Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki yaralıya da geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Köşger, sosyal medyada bir takım spekülatif haberlerin yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bunların hiçbirisi doğru değil. Yani stadyumun dışında herhangi bir hadise vukua gelmedi. Yani taraftarların çatıştığı başka hadiselerin olduğu, başka yaralıların olduğu vesaire gibi bu haberlerin tamamı gerçek dışı, doğru değil. Her iki yaralımızın da tedavi süreçleri devam ediyor. Kalecimizin durumu çok daha iyi. Sadece sabaha kadar gözetim altında tutulacak. Diğer taraftarla ilgili tedavi süreci devam ediyor.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Vekili Prof. Dr Caner Çavdar da hastanelerinde müsabakada yaralanan taraftarın tedavi sürecinin takip ettiklerini belirterek, “Kendisine hastanemize gerekli olan her türlü müdahale yapılmıştır. Şu anda durumu stabildir. Fakat tabii ki 1-2 gün müşahede altında tutmak zorundayız.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, Göztepe-Altay maçında çıkan olayları kınadı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşananları kınadı. Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Spor Toto 1. Lig’deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiselerin herkesi çok üzdüğünü vurguladı. Yaralanan taraftarlara acil şifalar dileyen Çelik, “Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir.” ifadelerine yer verdi.

Gürsel Aksel Stadı’ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlatmış, fişek benzeri bir maddenin isabet etmesi sonucu yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine ambulanslar sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu. Bu sırada bir Göztepe taraftarı, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurmuş, daha sonra müsabaka tatil edilmişti.

İzmir’deki derbi maçta yabancı maddeleri stada sokanlar tespit edildi

Spor Toto 1. Lig’deki İzmir derbisinde bir Göztepe taraftarının yaralanmasına neden olan yabancı maddelerin görevli ambulans şirketi şoförleri tarafından stat tuvaletine bırakıldığı, olayla ilgili 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir'deki derbi maçta yabancı maddeleri stada sokanlar tespit edildi

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, Gürsel Aksel Stadı’ndaki Göztepe-Altay müsabakanın 19. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların yer aldığı tribünden yanıcı maddenin Göztepe taraftarlarına fırlatıldığı belirtildi. Fişeğin Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’a isabet ettiğinin bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır. Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır.

Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34’te iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D, E.Y. ve K.E’nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.​​​​​​​”

Geçen sezon Süper Lig’e veda eden iki ekip, liglerde 58 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Altay’ın 24, Göztepe’nin 13 galibiyeti bulunurken, 21 maç da berabere tamamlandı. Bu maçlarda Altay’ın 71 golüne karşılık Göztepe 49 gol kaydetti. Geçen sezonki karşılaşmaları Altay 2-1 ve 2-0’lık skorlarla kazanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *