Düzce’de kurulan çadırlarda 4 bin depremzede konaklıyor

Düzce’de kurulan çadırlarda 4 bin depremzede konaklıyor

Artçı sarsıntıların devam ettiği Düzce’de depremin ardından evleri hasar gören veya korktukları için evlerine giremeyenler için kurulan çadırlarda 4 bin 24 kişi kalıyor. Diğer yandan, depremde ağır hasar gören yapıların yıkımına başlandı.

AFAD tarafından depremin merkez üssü Gölyaka’nın yanı sıra Cumayeri, Çilimli, Gümüşova ve Kaynaşlı ilçeleri ile kent merkezinde 21 farklı noktaya 2 binden fazla çadır kuruldu.

Çadırların tamamında 4 bin 24 depremzede geçici barınma ihtiyacını karşılıyor. Geceyi çadırlarda geçiren depremzedelerin her türlü ihtiyacı, Düzce Valiliği, Türk Kızılay, AFAD, polis, jandarma ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca sağlanıyor.

Jandarma ve Türk Kızılay ekipleri, depremzedelere yemek dağıtımını sürdürüyor.

Kentte kurulan hasar ve zarar tespit ile psikososyal destek çadırları da vatandaşlara bilgi almaları konusunda yardımcı oluyor.

Cumayeri’nde depremde ağır hasar gören yapıların yıkımına başlandı

Düzce’de meydana gelen depremin ardından Cumayeri ilçesinde “acil yıkım” kararı verilen yapıların yıkımına başlandı.

Cumayeri'nde depremde ağır hasar gören yapıların yıkımına başlandı

Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen ilçede 3’ü cami 23 bina için “acil yıkım” kararı çıktı. Kararın ardından hazırlıklarını tamamlayan ekipler, Yaka Camisi’nde yıkım işlemlerine başladı.

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, gazetecilere, ilçe merkezinde ağır hasar alan 3 cami bulunduğunu, bunlardan ilkinin yıkımına başladıklarını bildirdi.

Koloğlu, karar kapsamında Ayşe Metin ve Orta Mahalle camileri ile 20 yapının daha yıkılacağını belirterek, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, AFAD ve halkın desteğiyle camilerin yerine daha güzellerini bir an önce yapmaya çalışacağız.” dedi.

Düzce’de tahliye işlemleri biten binalarda yıkım çalışmaları sürüyor

Düzce’de 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından “acil yıkım” kararı verilen binalara yönelik çalışmalar devam ediyor.

Düzce'de tahliye işlemleri biten binalarda yıkım çalışmaları sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin “acil yıkım” kararı sonrasında Camikebir Mahallesi Alemdar Sokak’taki 3 katlı apartmanın önünde güvenlik önlemleri alındı.

Evin, bitişiğindeki binaların zarar görmemesi için önce işçiler tarafından belirli bölgesi, sonra iş makineleriyle tamamı yıkıldı.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kentte, yıkımlar kontrollü şekilde sürdürülüyor.

Bakan Kurum, depremin yaşandığı Düzce’de bina yıkım çalışmasına katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde depremde ağır hasar gören 4 katlı apartmanın yıkım çalışmasına katıldı.

Bakan Kurum, depremin yaşandığı Düzce'de bina yıkım çalışmasına katıldı

Merkez üssü Gölyaka’da 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından inceleme yapmak üzere kente gelen Kurum, ilk olarak Cumayeri ilçesine bağlı Taşlık köyünü ziyaret etti.

Burada ağır hasarlı binaları inceleyen Kurum, depremden etkilenen vatandaşlarla görüştü. Evi ağır hasar gören ve konteyner yardımında bulunulan 87 yaşındaki Zülfiye Yıldırım’la sohbet eden Kurum, gerekenlerin yapıldığını, yapılmaya da devam edeceğini bildirdi.

Kurum, daha sonra Gölyaka ilçesine geçerek Kültür Mahallesi’nde ağır hasar gören 6 daire ve 2 dükkanın bulunduğu 4 katlı apartmanın yıkım çalışmasına katıldı. Burada inceleme yapan Kurum, bina karşısında çadırlarda kalan aileleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, çocuklara çeşitli oyuncak hediyeler verdi. Mobil Koordinasyon Merkezi’ne de uğrayan Bakan Kurum, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *