Hamaney: ABD ile sorunlarımızı müzakere çözmez

Hamaney: ABD ile sorunlarımızı müzakere çözmez

İslam İnkılabı Lideri Hamaney bazılarının siyasi bilince sahip olduklarını iddia ettiğini ancak yaptıkları analizlerin insanlarda esef uyandırdığını ve kargaşaların sonlanması için ABD ile sorunların çözülmesi gerektiğini söylediklerini beyan ederek “ABD ile olan sorunlarımızı müzakere çözmez, ABD ile olan sorunlarımızı sürekli taviz vermek çözer. Şerefli bir İranlı bunu kabul etmez” dedi.

Bugün (Cumartesi) İran genelinden Besic üyeleri İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei ile görüştü. İmam Hümeyni Hüseyniyesi’nde düzenlenen görüşmede Ayetullah Hamanei gençlere konuşma yaptı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei İslam dünyasının siyasi coğrafyasında Besic güçlerinin seçkin bir konuma sahip olduğuna değinerek “Batı sömürgeciliği cephesinin Batı Asya’ya özel bir yaklaşıma sahip çünkü bu bölge önemlidir. Batı sanayisinin tekerleklerinin hareketini sağlayan en önemli etkenlerden biri petroldür ve petrol bu bölgede var.” dedi.

Ayetullah Hamanei konuşmasının devamında İran’ın ve Batı Asya’nın coğrafi ve jeopolitik özelliklerini açıklayarak İslam İnkılabının komşu ülkelerdeki milletlerin gönüllerini harekete geçirdiğini hatırlatıp şu açıklamalarda bulundu:

“ABD’liler İran’a saldırmadan önce İslam Cumhuriyeti’nin stratejik derinliği olan komşu ülkeleri felce uğratmayı planladı. Bu planı ABD’liler 2006’da ifşa edip önce Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Sudan ve Somali olmak üzere 6 ülkenin düşmesi gerektiğini ardından sıra İran’a geleceğini söylediler”

“İslam Cumhuriyeti kuzey Afrika’ya hiç giriş yapmadı ancak Irak, Suriye ve Lübnan’da İran’ın siyaseti işlevli oldu ve bu siyasetin sonucu ABD’nin söz konusu ülkelerde yenilgiye uğraması oldu”

İslam İnkılabı Lideri Şehit Kasım Süleymani’nin fedakarlıklarına değinerek “Hacı Kasım Süleymani’nin adı İran düşmanlarında öfke uyandırıyor çünkü düşmanın derin planlarını bozan İslam Cumhuriyeti siyasetinin bayrağı Hacı Kasım Süleymani’nin elindeydi” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bazı şahıslar siyasi bilince sahip olduklarını iddia ediyor ancak gazetelerde ve sosyal ağlardaki analizler gerçekten insanda esefe yol açıyor. Bu kargaşaları bitirebilmek için ABD ile sorunlarını çözmenin gerekiyor diyorlar!”

“Müzakere, bizim ABD ile sorunlarımızı çözmez; Bizim ABD ile sorunlarımızı ancak tek bir şey çözebilir o da ABD’ye taviz vermemiz ancak tek bir taviz de değil, onlar sürekli taviz vermemizi istiyor”

“Şerefli bir İranlı böylesi bir taviz vermeyi kabul eder mi? İranlı olan ve şerefli olan bir İranlı asla böylesi bir taviz vermeyi kabul etmez. Bazıları neden anlamıyor? ABD, İran milletinin tüm kırmızı çizgilerden geçmesini istiyor”

İslam İnkılabı Lideri Besic üyelerine tavsiyelerde bulunarak şu şekilde konuştu:

“Besicli kalın ve kendi kıymetiniz bilin; düşmanınızı tanıyın ve zayıf noktalarını ve planlarını bilin çünkü düşman kendisini güçlü göstermeye çalışıyor”

Ayetullah Hamanei bugün düşmanın en önemli yönteminin yalan söylemek olduğunu belirterek “Yalan haber ve analiz veriyorlar, sahte öldürülme projesi yürüyorlar, düşman bugün yalan yayarak çalışıyor; sizin göreviniz cihad-ı tebyindir” dedi.

İslam İnkılabı Lideri açıklamasının devamında “hazırlıklı kalın, habersiz kalmamak gerekir, düşmanın yaptığı şeylerden biri de bir nokta gürültüyle başlayıp başka bir noktada asıl planı uygulamaktır, ülke yetkilileri tüm taraflara dikkat edin, bizim için batı Asya bölgesi ve doğu önemlidir” ifadelerini kullandı.

(İRNA/Tahran)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *