İran teknik direktörü ile BBC muhabiri arasında sürtüşme

İran teknik direktörü ile BBC muhabiri arasında sürtüşme

2022 Dünya Kupası’nda Avrupa’dan gelen bazı gazetecilerin basın toplantılarında teknik direktörlere futbol dışında sorular yönelttiği belirtiliyor. Bunlardan sonuncusu, İngiltere maçı öncesi İran Milli Takımı’nın basın toplantısında yaşandı.

İran Milli Takım Teknik Direktörü Portekizli Carlos Queiroz, düzenlenen basın toplantısından sonra BBC muhabiriyle kısa bir tartışma yaşadı. Queiroz’a futbol dışı ve İran’la ilgili sorular yönelten BBC muhabiri, hiç beklemediği bir karşılık aldı.

BBC muhabirinin İran’daki rejim ve kadınlar hakkında sorduğu soru üzerine Carlos Quieroz şöyle cevap verdi:

“Bunları neden diğer teknik adamlara da sormuyorsunuz? Mesela Southgate’e, İngiltere ile ABD’nin Afganistan’daki politikası ve orada yalnız bıraktıkları kadınlar hakkında neden soru sormuyorsunuz?”

İran Milli Takımı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda pazartesi günü İngiltere maçı öncesinde, İran milli marşı okunduğu esnada sessiz kaldı. Daha sonra oynanan maçta ise İran, İngiltere’ye 6-2 yenilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *