Bahçeli: Esad ile de görüşme vasatı açılmalı

Bahçeli: Esad ile de görüşme vasatı açılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’da kurduğu temasın doğru olduğunu ve arkasının getirilmesi gerektiğini, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılması gerektiğini savundu.

MHP TBMM Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, 2023 yılında adaylarının belli, kararlarının net olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Cumhurla Cumhuriyet tam olarak kenetlenmiştir. Onun bunun ağzına bakan, ona buna el avuç açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, mücadelemizi sekteye uğratması, kararlı duruşumuzu sarsmaya kalkışması beyhudedir, boşuna gayrettir. 2023 yılında Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü cumhurun demokrasi zaferiyle kristalleşecek, hitamında Türkiye’mizin hızına hiç kimse yetişemeyecektir. El ağzıyla kuş tutmanın gafilliğiyle avunan zillet partilerinin başkanları bu süreçte sadece havlu atmayacaklar, geride kalan hayatlarını kireçlenmiş vicdanlarıyla, kifayetsiz zihniyetleriyle ve bundan mülhem hüsran verici travmatik çalkantıyla geçirmek durumunda kalacaklardır.”

ABD, Türkiye’ye cephe aldı iddiası

ABD’nin Türkiye’ye açık cephe aldığını savunan Devlet Bahçeli, bu cepheyi gördüklerini, “reste rest” diyecek mertliği ve yürekliliği sonuna kadar gösterdiklerini söyledi. Bahçeli, “Kalemizi içten çökertmek isteyen Amerika’nın gayrimeşru paryalarına Türk milletinin asaletiyle cevap vereceğimizden, 2023’te bunların hakkından demokrasinin imkanlarıyla geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Cumhur İttifakı, Çanakkale müdafaasıdır, Türkiye’yi geçmeye çalışanlara müsaade etmeyecektir. Kahraman TSK’mizi duayla ve gönülden destekliyoruz. Dökülen her kanın hesabının sorulacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli, İstiklal Caddesi’nde yapılan kanlı saldırının hesabı nasıl sorulmuşsa Karkamış ve Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine yapılan saldırıların hesabının da misliyle sorulacağına işaret ederek, bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

‘Sisi ile yapılan temas, Esad’la devam etmeli’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış temaslarına ilişkin “Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak ile tarihten gelen çok güçlü bağları bulunduğuna işaret eden; doğrudan ikili görüşmeleri Türkiye başlatamazsa bozguncuların arayı iyice bozacağını anlatan Bahçeli, Türkiye’nin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurmasının aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahir olduğunu söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *