Siyonist milletvekili Ben-Gvir, polis himayesinde Aksa’ya girdi

Siyonist milletvekili Ben-Gvir, polis himayesinde Aksa’ya girdi

Filistinlilere yönelik provokatif eylemleriyle bilinen aşırı sağcı siyonist milletvekili Itamar Ben-Gvir, işgalci İsrail polisi eşliğinde İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı. Polis, camiye girmek isteyen Müslümanlara engel oldu.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya batı kapısından girdiğini söyledi. Ben-Gvir’in yanı sıra onlarca yahudi de Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini ve baskınlarını yineledi.

Görgü tanıkları Mescid-i Aksa’nın kapısında bekleyen İsrail polisinin bu sırada Müslümanların camiye girmesini engellediğini aktardı. İsrail polisi öğle namazı öncesi Müslümanların camiye girişinin engellenmesiyle ilgili açıklama yapmadı.

Müslümanların egemenliği ‘ihlal’ ediliyor

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak işgalci yahudiler, 2003’ten bu yana İdarenin izni olmadan siyonist İsrail’in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğine işaret ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *