Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid’i kabul etti

Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid’i kabul etti. Türkevi’nde gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. 

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta bulunan Erdoğan, temaslarını dün de sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Ürdün Kralı 2. Abdullah, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El-Menfi, Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed El-Alimi, Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Eduardo Giammattei Falla, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Yair Lapid ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitabının ardından BM Genel Merkezi’nde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştü.

Erdoğan ayrıca BM Genel Merkezi’nde, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul ve Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde, ABD’li Senatörler Lindsey Graham ile Chris Coons’u da kabul etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *