Bazı yayınevleri Salman Rüşdi’ye saldırıyı kınadı

Bazı yayınevleri Salman Rüşdi’ye saldırıyı kınadı

New York’taki bir etkinlik sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi’nin durumu ciddiyetini korurken, Türkiye’de bazı yayınevleri de kınama mesajı paylaştı.

75 yaşındaki Hindistan doğumlu İngiliz yazar, bir kez boynundan olmak üzere 15 kez bıçaklandığı sırada Chautauqua Enstitüsü’nde bir konferans vermek üzereydi. Hastaneye kaldırılan yazarın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Saldırı sonrası Türkiye Yayıncılar Birliği saldırıyı, “Yazar Salman Rüşdi’ye yapılan saldırıyı kınıyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki her türlü engellemenin karşısında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırmızı Kedi Yayınevi de sosyal medya hesabından saldırıyı kınayarak şöyle paylaşım yaptı:

“Necib Mahfuz’u bıçaklayan, José Saramago’yu afaroz eden, Sivas’ta Metin Altıok ve Behçet Aysan’ı katleden dinci gericilik yine kanlı yüzünü gösterdi… Salman Rushdie’ye yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, kitaplar kazanacak.”

Ayrıntı Yayınları da “ABD’de katıldığı bir konferansta saldırıya uğrayan Salman Rushdie’nin yanındayız, kendisine yapılan bu saldırıyı kınıyor, Rushdie’ye acil şifalar diliyor, tüm dünyada ve ülkemizde ifade özgürlüğünü savunuyoruz” diyerek olayı kınadı.

(Odatv.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *