İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve yahudilerin Mescid-i Aksa baskınına kınama

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve yahudilerin Mescid-i Aksa baskınına kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarını ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlarına yönelik kınama mesajı yayımladı. ‘Sivillerin’ hayatını kaybetmesi şiddetle kınanırken, Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının ‘statüko’yu tehdit ettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İsrail’in, 5 Ağustos günü Gazze’ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir. İsrail’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz.

Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa’daki statükonun açık bir ihlalini teşkil eden sözkonusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracaktır.

İsrail Hükümeti’ne, Harem-i Şerif’in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz.”

Çavuşoğlu’ndan Hamas liderine telefon

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, Çavuşoğlu ile Heniyye’nin İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları ile Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınları ele aldıkları belirtildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *