Ürdün’de İsrail protesto edildi, siyonist büyükelçinin ülkeden kovulması istendi

Ürdün’de İsrail protesto edildi, siyonist büyükelçinin ülkeden kovulması istendi

Başkent Amman’daki Tel Aviv Büyükelçiliği yakınında bir araya gelen yüzlerce Ürdünlü Müslüman, kadın ve çocukların da şehid edildiği Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Ürdün hükümetinden resmi ve ciddi bir tavır takınmasını, İsrail Büyükelçisini ülkeden kovmasını isteyen eylemciler, Filistin halkı ve direniş gruplarına destek sloganları attı.

Eyleme katılan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan​) siyasi kanadı olan İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreteri Murad el-Adayile, AA muhabirine, Ürdün halkının Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Adayile, Filistin’de yaşananların, halkın özgürlüğe doğru yürüdüğünün ve işgali kabul etmeyeceğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail ordusu, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle dün abluka altındaki Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıya bugün de devam ettiğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında aralarında 6 çocuk, 23 ile 79 yaşlarında iki kadının yer aldığı 24 kişinin hayatını kaybettiği, 203 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *