Hamas: Düşman gerginliği tırmandırıyor, sonuçlarına da katlanması gerekir

Hamas: Düşman gerginliği tırmandırıyor, sonuçlarına da katlanması gerekir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal güçlerinin bugün (5 Ağustos Cuma) ikindi saatlerinde gerçekleştirdikleri son saldırılarında şehit edilen İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca’beri (Ebu Mahmud) ve diğer şehitler için taziye mesajı yayınladı. 

Hamas açıklamasında, El-Ca’beri’nin vatanı, halkı, davası ve ümmeti için gerçekleştirdiği bir yığın fedakârlıktan sonra işgalci siyonistlerin hain saldırılarında bugün ikindi vaktinde şehit edildiğini dile getirdi.

Açıklamada; “Filistinli halkımız bugün bir komutanına ve mücahidine veda ederken, o da şehit komutanlar kervanına katıldı. Biz şunu özellikle vurguluyoruz ki siyonist düşman bu hain düşmanlığının doğuracağı tüm sonuçlara ve gelişmelere tek başına katlanmak zorunda kalacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada işgal rejiminin direniş önderlerini ve kahramanlarını şehit etme yönteminin onu rahata kavuşturamayacağına ve başarısızlıkla sonuçlanacağına dikkat çekildi.

İşgal güçlerinin bugün ikindi vakitlerinde Gazze Şeridi’nde farklı noktalara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit olanların sayısının 8, yaralananların sayısının ise 44 olduğu açıklandı. Şehit edilenlerden birinin henüz 5 yaşında bir kız çocuk, bir şehidin de İslami Cihad’ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları’nın komutanlarından Teysir El-Ca’beri olduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle yaşanan gerginlik yüzünden Gazze’de alarm düzeyi artırılırken tüm hastaneler ve ilk yardım ekipleri de hazırlıklı duruma getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *