ÖSYM Başkanı görevden alındı, KPSS için inceleme başlatıldı

ÖSYM Başkanı görevden alındı, KPSS için inceleme başlatıldı

KPSS’de ‘kopya soru’ iddiaları üzerine ÖSYM tarafından bir açıklama yayınlanarak iddialar yalanlanmasının ardından, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı, sınavla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verildi. Sınavın iptal edilip edilmeyeceği ise henüz belirsiz.

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS lisans sınavının ardından, soruların bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar üzerine ÖSYM Başkanlığı bir açıklama yayınlayarak iddiaların asılsız olduğu öne sürüldü.

ÖSYM’den açıklama

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Erdoğan’dan açıklama

İddialar üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı görevden alındı

Bu sabah yayınlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla alınan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alındığı kaydedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *