ABD’li Bakan, 10 günlük Asya ve Afrika turuna çıkıyor

ABD’li Bakan, 10 günlük Asya ve Afrika turuna çıkıyor

Kamboçya, Filipinler, Güney Afrika, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Ruanda’yı ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in gezisi 2-12 Ağustos tarihleri arasında.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Ağustos’ta ABD’den ayrılacak olan Blinken, 3-5 Ağustos’ta Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’de ABD-ASEAN Bakanlar Toplantısı, Doğu Asya Dışişleri Bakanları Zirvesi ve ASEAN Bölgesel Forumu’na katılacak.

Blinken, buradaki temaslarında, ASEAN’ın önemi, Kovid-19, ekonomik iş birliği, iklim değişikliğiyle mücadele, Myanmar’daki kriz, Ukrayna’daki savaş gibi konuları da gündeme getirecek.

Filipinler’in başkenti Manila’ya 6 Ağustos’ta gidecek olan Blinken, burada Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Romualdez Marcos ve Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile ikili ilişkileri ele alacak.

Blinken, 7-9 Ağustos’ta Güney Afrika’ya geçerek, burada “ABD’nin Sahra Altı Afrika Stratejisinin” tanımını yapacak. Pretorya’da ABD-Güney Afrika Stratejik Diyalog heyetine başkanlık edecek Blinken, buradan Johannesburg’a geçerek Güney Afrika Ulusal Kadın Günü kutlamalarına katılacak.

Güney Afrika’nın ardından 9-10 Ağustos’ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne geçecek lan Blinken, burada ikili ve bölgesel konuları ele aldığı görüşmeler yapacak.

Blinken, ziyaretinin son ayağı Ruanda’da 10-12 Ağustos’ta bulunacak ve burada barışı koruma çabalarını ele alacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *