Filistin’in Hamaslı eski Başbakan Yardımcısına silahlı saldırı

Filistin’in Hamaslı eski Başbakan Yardımcısına silahlı saldırı

Filistin’in eski Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı ve Filistin’in tanınmış akademisyenlerinden Prof. Dr. Nasıruddin Eş-Şair, Batı Şeria’nın Nablus şehrinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda ayağından yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin, yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgiye göre Prof. Eş-Şair gerçekleştirilen silahlı saldırıda ayağından 6 mermiyle yaralandı ve tedavi için Rividya Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırganların, arabalarıyla Eş-Şair’in arabasının önünü kestikleri, sonra da arabanın içinden silahla ateş ettikleri ve yapılan saldırıda ünlü akademisyenin ayağına 6 mermi isabet ettiği bilgisi verildi.

Eş-Şair bir süre önce de, görev yaptığı Necah Üniversitesi’nde meydana gelen son olaylarda Filistin güvenlik görevlilerinin yumruklu saldırılarına maruz kalmıştı. Bu saldırı üzerine yürütülen soruşturma neticesinde En-Necah Güvenlik Müdürü ve üniversite güvenliğinde çalışan 6 kişi görevinden alınmıştı. Söz konusu güvenlik görevlilerinin üniversite öğrencilerine de fiili saldırıda bulundukları tespit edilmişti.

Heniyye suikast girişimine maruz kalan Eş-Şair’le görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün (22 Temmuz Cuma) suikast girişimine maruz kalan eski Başbakan Yardımcısı Nasıruddin Eş-Şair ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Nasıruddin Eş-Şair’e desteğini ifade eden Heniyye, suikast girişiminin milli ahlaklarına aykırı haince bir cinayet olduğunu, sadece işgalcilere ve işbirlikçilerine hizmet ettiğini söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan suikast girişimi olayının bir an önce aydınlatılmasını ve suçluların yargılanmasını isteyen Heniyye, tüm Filistinlilerin bu menfur eylem karşısında öfkeye kapıldıklarını dile getirdi.

Büyük bir milli şahsiyeti hedef alan suikast girişiminin tehlikesine dikkat çeken Heniyye, bu metodun özgür insanları susturamayacağını ve Filistin dahilinde zor sonuçlara yol açacağını ifade etti.

Filistin polisinden açıklama

Filistin polis sözcüsü Luey Erzeykat, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Erzeykat, eski Başbakan Yardımcısı Şair’in Nablus kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralandığını kaydetti. Erzeykat, Filistin emniyet güçlerinin, faillerin yakalanması için arama çalışmalarına başladığını belirtti.

Yerel kaynaklar da Nablus’un güneyindeki Kefr Kalil köyünde bulunduğu sırada aracı hedef alınan Şair’in, silahla ayaklarından vurulduğu ve Nablus’taki Rafidya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bilgisini verdi.

Abbas’tan “acil soruşturma” talimatı

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas saldırıyı kınadı. Abbas’ın, emniyet güçlerine olayla ilgili acil soruşturma başlatılması ve faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi talimatı verdiği aktarıldı.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, Ulusal En-Necah Üniversitesi ve çeşitli sendikalar da saldırıyı kınayarak, faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.

Batı Şeria’da Hamas hareketinin yöneticilerinden ve eski tutuklulardan olan Şair, 2006-2007 yıllarında Filistin Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *