Kılıçdaroğlu: Devletin helalleşmesi lazım

Kılıçdaroğlu: Devletin helalleşmesi lazım

Helalleşme turlarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle okuldan atılan öğretmen Sultan Kara’yı ziyaret etti. Geçmişte insanların mağdur edildiğini belirten Kılıçdaroğlu “Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla, haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “helalleşme ziyaretleri” kapsamında 28 Şubat mağdurlarından Sultan Kara ve ailesini eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile ziyaret etti. Ziyaretin ardından muhabirlere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, toplumun ayrışmaya değil, birliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “28 Şubat mağduru bir öğretmen. 16 ay öğretmenlik yapabilmiş ancak” dedi.

TRT Haber’in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, ”7 Müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve sonra görevine son verildiğini, çantasını alarak sınıftan ayrıldığı zaman çocuklara en azından kendisine yapılanları hissettirmemek için özel çaba harcadığını bir şekliyle ifade etti” dedi.

Kılıçdaroğlu insanların uğradığı zararın telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

”Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla, haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıyla, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Bunun telafi edilmesi lazım.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *