Japonya eski başbakanı suikaste uğradı

Japonya eski başbakanı suikaste uğradı

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Nara kentinde katıldığı bir etkinlikte silahla vurularak ağır yaralandı. Abe’ye çifte ile ateş açan 42 yaşındaki saldırganın yakalandığı öğrenildi. Abe’nin saldırının ardından kalp krizi de geçirdiği bildirildi. Abe, 2020’de sağlık gerekçesiyle istifa ederek görevden ayrılmıştı.

67 yaşındaki Abe, Japonya’nın batısında yer alan Nara kentinde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı. Kyodo ajansı, eski başbakanın durumunun ağır olduğunu ve bilincinin kapalı olduğunu duyurdu.

Abe’ye çifte ile ateş açan 42 yaşındaki saldırganın yakalandığı öğrenildi. NHK televizyonu da Abe’nin saldırının ardından muhtemelen kalp krizi geçirdiğini kaydetti.

Japon medyasının aktardığına göre olay yerinde iki kez arka arka patlama sesi duyuldu. Abe’nin yaşam belirtisi göstermediği ve yoğun bakıma kaldırıldığı ifade edildi.

Japonya’nın 2012-2020 döneminde başbakanlık görevini yürüten Abe ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olmuştu. Abe görevi, iki yıl önce sağlık gerekçeleriyle bırakmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *