Sullivan: ABD, Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecek

Sullivan: ABD, Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO Zirvesi marjında yarın görüşeceklerini açıkladı. Sullivan “ABD, Finlandiya ve İsveç NATO üyeliği endişelerini gidermek için Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecek” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, NATO Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ün aktardığına göre, Sullivan, zirvede NATO’nun Rusya ve Çin’i de ele alacak bir stratejik konsept yayınlanacağını belirtti. NATO’nun gelecek 10 yılının stratejisinin belirleneceği zirvede Kuzey Kore’deki gelişmelerin de ele alınacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın NATO Zirvesi marjında yarın görüşeceklerini açıklayan Sullivan “ABD, Finlandiya ve İsveç NATO üyeliği endişelerini gidermek için Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecek” dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan NATO zirvesi için İspanya’ya gitmeden önce, ABD Başkanı Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-ABD ilişkilerine dair hususlar ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ve Biden görüşmede ayrıca Madrid’de düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesinde zirve gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *