Ukrayna: NATO’ya üyelik fikrinden vazgeçtik

Ukrayna: NATO’ya üyelik fikrinden vazgeçtik

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Jovkva, Kiev’in NATO’ya üyelik fikrinden vazgeçtiğini açıkladı. Öte yandan New York Times gazetesi batılı ajanların Ukrayna topraklarında gizli bir çalışma içinde olduğunu yazdı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı İgor Jovkva, Kiev’in NATO’ya üyelik fikrinden vazgeçtiğini belirtti. Financial Times‘a konuşan Jovkva, Ukrayna’nın NATO’ya üyelikle ilgili adımlar atmayacağını çünkü İttifak’ın Kiev’in isteklerini reddettiğini söyledi.

Jovkva, Kiev’in NATO’ya üyeliğinin kısa vadede imkansız olduğunu belirterek, yine de NATO ile ilişkilerin devam edeceğini umduğunu dile getirdi. NATO’nun Madrid Zirvesi’ne de değinen Jovkva, NATO üyelerini Rusya’nın partner olarak tanımlandığı tüm ifadeleri strateji belgesinden çıkarmaya ve Moskova’ya sert ve ciddi uyarı mesajları göndermeye çağırdı.

NYT: NATO ve CIA ajanları Kiev’de operasyonda

ABD’nin New York Times (NYT) gazetesi, bir dizi NATO devletinin özel kuvvetler birlikleri ile ABD’nin Merkezi Haber Alma Teşkilatı’ndan (CIA) ajanların Ukrayna topraklarında gizli bir çalışma yürüttüğünü yazdı.

Zaharova: İngiliz müesses nizamı, Rusya’yla nükleer savaşa hazırlanmaktan usanmıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere’deki müesses nizamın dikkatleri iç siyasi sorunlardan başka yöne çekmek için halka Rusya’yla nükleer savaş çıkacağı konusunda korku saldığını belirtti.

Telegram hesabından açıklama yapan Zaharova, “İngiliz müesses nizamı, Rusya’nın var olmayan açıklamalarını uydurarak nükleer kıyamet hazırlığı yapmaktan usanmıyor” dedi.

Zaharova, bunun, dikkatleri, ‘bitmek bilmeyen komplolar, krizler ve yolsuzluk skandallarının gölgesinde İngiliz monarşisinin iç siyasi çöküşünden’ farklı yöne çekmek için tasarlanmış uygun bir konu olduğunu dile getirdi.

Putin, savaşın başından bu yana ilk yurtdışı ziyaretini Türkmenistan’a gerçekleştirecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelecek hafta Türkmenistan ve Tacikistan’ı ziyaret edeceği belirtildi. Rossiya 1 televizyonunun haberine göre Rusya lideri, 29 Haziran’da Türkmenistan’da düzenlenecek Hazar Zirvesi’ne katılacak. Daha sonra Tacikistan’a geçerek Devlet Başkanı İmamali Rahman ile görüşecek.

Bunlar, Rusya’nın Ukrayna’da askeri operasyon başlatması sonrası Putin’in ilk yurtdışı gezileri olacak. Bundan önceki son yurtdışı ziyaretini şubat başında Çin’e gerçekleştiren Putin, Pekin Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılıpDevlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmüştü.

Rusya liderinin, Tacikistan dönüşünde Moskova’da Endonezyalı mevkidaşı Joko Widodo ile bir araya gelmesi planlanıyor.

(Sputnik)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *