Sabri Uzun’un ardından Hanefi Avcı’nın da rütbesi söküldü

Sabri Uzun’un ardından Hanefi Avcı’nın da rütbesi söküldü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımıyla tepki çeken eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a destek veren Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da rütbesi söküldü.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un ardından şimdi de Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınması için harekete geçti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a destek veren Avcı ile ilgili açılan soruşturmanın tamamlanmasından sonra rütbelerinin geri alınmasına karar verildi.

Hakkında 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 26. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35. Madde doğrultusunda soruşturma yürütülen emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın 20 Haziran 2022 tarihi itibarıyla rütbelerinin geri alınmasına ve kararın Avcı’ya tebliğ edilmesi ile emekli polis kimliği ve silahı da geri alınacak.

NE OLMUŞTU?

37 kişinin hayatını kaybettiği “6-8 Ekim olayları”nın sorumlusu olduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a destek veren Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında soruşturma açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki çeken eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un ardından bu kez Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınması için harekete geçti. Avcı’nın, katıldığı bir televizyon programında Demirtaş’ın ‘PKK elebaşının heykelini dikeceğiz’ şeklindeki ifadelerinin ise “Konuşma ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini” söylemişti.

Avcı, aynı televizyon programında; “geçmişte bir dönem FETÖ’ye bağlı ışık evlerinde kaldığı” ve “Çocuklarının FETÖ okullarında eğitim aldığına” yönelik ifadeler de kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *