Mısırlı iş adamları heyeti ekonomik işbirliği için “İsrail”de

Mısırlı iş adamları heyeti ekonomik işbirliği için “İsrail”de

Mısırlı iş adamlarından oluşan bir heyetin Pazar gecesi, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonomik işbirliğinin artırılması konularını görüşmek üzere işgal devletine bir ziyaret başlattığı haber verildi. 

İşgal hükümetinin İktisat Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Mısırlı heyetin içinde, fabrika sahibi 12 iş insanının bulunduğu ifade edildi. Heyetin Mısır, İsrail işgal devleti ve ABD arasındaki QIZ Anlaşması çerçevesinde ekonomik işbirliğinin artırılması konusunda görüşmeler yaptığı bilgisi verildi.

İşgal rejiminin İktisat Bakanlığı’nın açıklamasında bu türden bir ziyaretin son 10 yıl içinde ilk kez gerçekleştirilen bir ziyaret olduğuna dikkat çekildi.

Mısır, İsrail işgal rejimi ve ABD, 2016 yılında aralarında ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla QIZ adı verilen bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma serbest sanayi alanları kurulması, belli bir kısmının İsrail işgal rejimi ürünü olması şartıyla ürünlerin gümrük vergisi alınmaksızın geçirilmesi gibi muhtelif hususları içeriyordu.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *