Canan Karatay’dan ‘deterjan, dezenfektan, çamaşır suyu’ uyarısı

Canan Karatay’dan ‘deterjan, dezenfektan, çamaşır suyu’ uyarısı

Doktor Canan Karatay ebeveynleri uyararak önemli açıklamalarda bulundu. Ev temizliği hakkında doğal temizlik ürünlerinin kullanılması gerektiğini belirten Canan Karatay kimyasal temizlik ürünlerinin beyne zarar verdiğini belirterek evden uzak tutulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Ünlü hekim, çocukların beyin gelişimi için annelere uyarılarda bulunarak, onların hangi besinleri tüketmeleri gerektiğini açıkladı. Canan Karatay, ‘Evlerinizden uzak tutun’ diyerek bakın hangi konuda uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Canan Karatay, çocukların beyin fonksiyonlarına etki eden temizlik ürünleri hakkında anneleri uyardı. Karatay, “Çocukların hafızası için beslenme önemli ama yaşam da önemli. Eğer evde titiz anneler deterjan, dezenfektan ve çamaşır suyu kullanıyorlarsa bitti. Beyni bozuyor. Beslenme için çocukların sevdiği besinler tüketilmeli, çocukları zorlamamaya dikkat edilmelidir.” dedi.

“Piaget, “Her bir çocuk filozoftur.” der. Bırakın kendileri filozofluğunu yapsınlar.” diyen Canan Karatay, “Anne babalar çocukları “İlla bunu ye” diye zorlamayın. Çocukların beyninin gelişmesi için tabi ki oynamaları lazım. Sokakta oynayacaklar, dağlara taşlara tırmanacaklar, çamura batacaklar, yüzecekler… Elinden tutup AVM’ye götürerek beyin gelişmez.” dedi.

Canan Karatay ayrıca, çocukların beyin gelişimine katkı sağlayacak besinleri de açıkladı. Karatay, “Ne yersen ye ama doğal yemek çok önemli. Çocuklar için yumurta, iyot, D vitamini, Balık yağı çok önemli. Çocukken bize balık yağı içirirlerdi.” dedi.

Karatay, titiz annelere temizlik yaparken kullanabilecekleri doğal ürünleri de tavsiye ederek “Temizlikte sirke ya da doğal temizlik ürünleri kullanın. Ben çamaşırlarımı sodyum karbonatla yıkıyorum. Bulaşık makinem yok benim. Bulaşıklarımı elimde yıkıyorum, zeytinyağlı sabunla. Allah 10 parmak vermiş.” ifadelerini kullandı.

(Akşam)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *