Genç Birikim’in 239. sayısı çıktı

Genç Birikim’in 239. sayısı çıktı

Genç Birikim’in yeni sayısının manşetinde “Pakistan’da İstikrarsızlık ve ABD” konusu yer aldı.

Ali Kaçar yönetimindeki Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs sayısı çıktı. 239. sayısı ile okurlarına ulaşan derginin manşetinde Pakistan konusu yer aldı. Ali Kaçar imzası ile yayınlanan “Pakistan’da İstikrarsızlık ve ABD” yazısının yanında, yine Ali Kaçar imzalı “19 Mayıs ve Mustafa Kemal” başlıklı bir diğer yazı da bulunuyor.

Derginin bu ay dosya konusu “Hicret ve Mülteci Farkı” olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, İslam Doğubey, Rüveyde Bera Pala, Servan Özbey, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel meseleyi değişik açılardan ele alıyorlar.

Dergide ayrıca Cefai Demirel’in “Kur’an İle Hemhal Olmak”, Emrah Doğru’nun “Kabirden Cehenneme Giden Yolculuk”, Yasin Tekin’in “Akla Gelen 9: Vermek II” başlıklı yazıları, Selma Akıncı’nın 5 Mart’ta gerçekleştirilen “Helak Edici Üç Sebep” panelindeki “Nefse Uymak” başlıklı sunumu, İdris Tuğrul’un 25 Mart’ta gerçekleştirilen “Yeni Nesle Ulaşmada İfade ve Tavrımız” başlıklı konferansının metni, İsmail Ceylan’ın “Hayır! Bay Zelensky, Bir İsrail’e Daha Tahammülümüz Yok” başlıklı çevirisi yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *