Kılıçdaroğlu’ndan SADAT hamlesi

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT hamlesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün SADAT’ın İstanbul Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti ancak içeri alınmadı. Kılıçdaroğlu merkezin girişinde yaptığı açıklamada SADAT için ”Paramiliter kuruluş” dedi ve bu tarz oluşumların seçim güvenliğini gölgeleyecek yapılar olduğunu iddia etti. SADAT’tan yanıt gecikmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) merkezine gitti. Şirket yetkilileriyle görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.

Kılıçdaroğlu, merkezin girişinde yaptığı açıklamada, SADAT’ın paramiliter bir kuruluş olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, bu tarz oluşumların seçim güvenliğini gölgeleyecek yapılar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimler öncesinde “zulmü artırma niyetinde olmak”la suçlayan Kılıçdaroğlu, “SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu ve başkanı olduğu Sadat şirketinin “paramiliter bir kurum olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yani işleri suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek. Erdoğan kaçakları da ülkeye bu kafayla soktu. Başka ülkelerin camilerinde bu paramiliter kafayla namaz kılacaktı, ne oldu? 8 milyon sığınmacı Türkiye’nin cenaze namazını kılmaya çalışıyor” dedi.

Daha önce siyasi cinayetler ve karanlık odaklar konusunda yaptığı uyarıları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme” uyarısı yaptı.

Sokakları “mafyacıklar”a teslim etmeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğinin ne pahasına olursa olsun sağlanacağını ve vatandaşların sandığa gidip rahatça oyunu kullanacağını belirterek “CHP var. 100 yıldır buradayız. Merak etmeyin” dedi.

Kılıçdaroğlu’na partisinin milletvekilleri ve İstanbul il teşkilatı üyeleri de eşlik etti. CHP’lilerin SADAT’a gidişinde gazetecilere haber verilmedi. Yaşananlar ”seçim güvenliği” etiketi altında CHP hesaplarından sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

SADAT’tan yanıt

CHP liderinin SADAT kapısından alınmaması ve bunun üzerine yaptığı açıklama sonrası, SADAT şirketi adına Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi imzası ile bir açıklama yayınlandı. Açıklama şu şekilde:

Ana Muhalefet Liderinin iftiralarına cevap!

SADAT, Türk Ticaret Kanunu’na tabii olarak faaliyetini sürdüren ticari bir şirkettir. SADAT kurulduğu tarihten bu yana pek çok defa maksatlı iftiralarla hakkında şaibe oluşturma çabalarıyla karşı karşıya kalmış; fakat çoğunlukla tartışmanın tarafı olmaktan kaçınarak ticari faaliyetlere odaklanmıştır. SADAT ne bir paramiliter ordudur ne de milis gücü yetiştirir. SADAT’ın çatışma bölgelerinde herhangi bir faaliyeti de bulunmamaktadır. SADAT’ın Suriye iç savaşıyla ya da Suriye’den Türkiye’ye iltica eden sığınmacılarla hiçbir ilgisi yoktur.

Hakkımızda yapılan mesnetsiz iddialarla ilgili kamuoyuna defalarca açıklamalarda bulunduk. İnternet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda şeffaflıkla yer alan tüm açıklamalarımıza rağmen; internet köşelerinde çapulsuz ve okyanus ötesinden talimat alarak yayınlanan mesnetsiz ve provakatif iddialara, Ana muhalefet partisi liderinin de sahiplenmesini manidar bulmaktayız.

SADAT’ın yaklaşan genel seçimlerle ilişkilendirilmesi ise seçim güvenliğine gölge düşürme gayretinden ibarettir. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanlığı koltuğunda oturan bir şahıs, bir ticari şirketi kamuoyu nezdinde hedef göstermiş ve terörle yaftalamıştır. Bu açıkça ortaya koymaktadır ki Ana Muhalefet lideri en temel evrensel hukuk ilkelerinden nasibini almamıştır. Ana Muhalefet lideri, karşısına aldığı yapının bir siyasi parti değil, bir ticari şirket olduğunun farkında değildir. Bir şirket ve yöneticileri, Ana Muhalefet lideri tarafından saldırıların hedefi haline getirilmiştir. Kendisinin bundan sonra da başka bir vatandaşı veya şirketi de en ufak bir dayanağı olmaksızın hedef haline getirmeyeceğinin garantisi var mıdır? Kılıçdaroğlu toplumun kalabalık bir kesimini siyaseten temsil ettiğinin ve bu kesimi toplumun başka bir kesimine karşı kışkırttığının farkında mıdır? Ana muhalefet lideri, siyasi menfaatleri için herhangi bir özel şirkete ve kişiye iftira atmaktan çekinmeyeceğini açık şekilde ortaya koymuştur.

Hiçbir Türk Vatandaşının evi veya işyeri, Ana Muhalefet Partisi liderinin taşkınlık yaparak zorla girebileceği yerler değildir. Şirketimize gerçekleştirilen saldırılara karşı bugüne dek avukatlarımız tarafından hukuki süreç kararlılıkla yürütülmekte ve bundan sonra da kararlılıkla yürütülecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Melih Tanrıverdi
Yönetim Kurulu Başkanı

SADAT nedir?

Şirketin internet sayfasının girişinde, şirketin yapısına ve faaliyet alanlarına ilişkin kısaca şu bilgi veriliyor:

SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketidir.

SADAT Savunma (E) Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinden emekli olan 23 Subay ve Astsubay tarafından kurulmuş ve Şirket Ana Sözleşmesi 28 Şubat 2012 tarihli ve 8015 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanarak faaliyetlerine başlamıştır.

SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Danışmanlık, Eğitim ve İkmal olmak üzere üç ana alanda hizmet sunmaktadır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *