Gaziantep İlahiyat Dekanı Prof. Akbaş: İslam’a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam

Gaziantep İlahiyat Dekanı Prof. Akbaş: İslam’a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlemek istediği fotoğraf sergisine İlahiyat Fakültesi Dekanı tepki gösterdi. “Ben İslam’a küfreden birinin fotoğrafını koyamam. İzin vermem yani. Benim anlayışım bu. Burada Halk Bankası kredi kartı tanıtımı yaptı. Defettim” dedi.

Halk TV’nin aktardığına göre, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) Gaziantep Üniversitesi’nde yapacağı sergi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş tarafından engellendi. Sergideki bazı eserleri, “İslam’a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam” diyerek sakıncalı bulan Akbaş, “Burası benim yetkimde” diyerek fakültenin fuayede alanını vermedi.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) 10 Mayıs tarihinde Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Aklıma Bir Fikir geldi projesi kapsamında Telif Bilincini arttırmak için panel, yarışma ve sergiden oluşan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında yapılmak istenen fotoğraf sergisi İletişim Fakültesi’nin sergi salonu uygun olmadığı için İlahiyat Fakültesi’nin fuaye alanına taşınmak istendi. Ancak İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, aralarında Atilla İlhan, Vedat Türkali, Adile Naşit, Sadri Alışık, Kadir İnanır, Turgut Uyar, Leman Sam gibi sanatçı ve yazarların fotoğraflarının bulunduğu afişlerin sergilenmesine izin vermedi.

Sergi Hukuk fakültesinde gerçekleştirildi

RATEM heyetinin dekan Akbaş’la yaptığı görüşme de sonuçsuz kalınca sergi Hukuk Fakültesi’ne taşınmak zorunda kaldı. Heyetin dekan Akbaş’la yaptığı görüşme ise videoya yansıdı.

Bu sözler üzerine dekan Akbaş, “Burası yalnız İlahiyat Fakültesi. Üniversite benim iznim olmadan… Ben İslam’a küfreden birinin fotoğrafını koyamam. İzin vermem yani. Benim şey anlayışım bu. Burada Halk Bankası kredi kartı tanıtımı yaptı. Defettim” dedi.

Bir başka yetkilinin, “Burada İslam’a kim küfrediyor ki?” sorusuna Akbaş, “Ben isim vermem zaten de, burası benim yetkimde” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *