İstanbul’u Yunan toprağı gösteren ABD kanalına tepki

İstanbul’u Yunan toprağı gösteren ABD kanalına tepki

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin bir haberinde İstanbul’u Yunanistan toprağı gibi gösteren Amerikan televizyon kanalı CBS News’a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir mektup gönderdi, “Yapılan hatanın tekrarlanmaması” çağrısında bulundu.

CBS News’in Rus savaş gemilerinin Boğazlar’dan geçişine dair bir haberinde İstanbul’u Yunanistan toprağı gibi göstermesi üzerine harekete geçen İletişim Başkanı Altun, bir mektup yazarak bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesini ve gerekli izahatın yapılmasını istedi.

İletişim Başkanı Altun mektubunda, şu ifadeleri kullandı:

“CBS News televizyonunun, Rus savaş gemilerinin Boğazlar’dan geçişine dair bir haberde Türkiye’nin en büyük şehri olan ve 1453’ten bu yana Türk milletinin egemenliği altında bulunan İstanbul’u Yunanistan toprağı gibi gösterdiği dikkatime getirildi. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde maksimalist talepleriyle bölgesel güvenliğe zarar verdiğini ve NATO’nun Doğu kanadını zayıflattığını göz önünde bulundurarak, kanalınızın art niyetli olmadığını umduğumuz bu hatasını resmen ve açık bir biçimde protesto ediyoruz. Yapılan hatanın tekrarlanmaması ve Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tartışmaya açabilecek her türlü adımdan kaçınılması hususlarında gerekli tedbirlerin alınmasını ve dün yaşanan olayla ilgili bir izahat verilmesini bekliyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *