Kadirov’dan yeni açıklamalar!

Kadirov’dan yeni açıklamalar!

Çeçenistan devlet başkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı ve topyekün bir operasyonun başlatılması gerektiğini söyledi.

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov Ukrayna’nın tamamına yönelik kapsamlı bir operasyon başlatılması çağrısında bulundu.

Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Kadirov “Somut bir karar verme ve Ukrayna topraklarında her yöne geniş çaplı bir operasyon başlatma zamanı geldi. Ben teröristlere karşı bir çok taktik ve strateji geliştirdim, çatışmalara bizzat katıldım. Benim anlayışıma göre Ukrayna’de tercih edilen taktik çok yavaş. Çok zaman alıyor ve bence etkisiz,” ifadelerini kullandı.

Euronews’un aktardığına göre, şehirlerin ve kasabaların “haydutlar ve Nazilerden” kurtarılması gerektiğini söyleyen Kadirov, gerekli olan şeyin tüm ordunun ve silahlı güçlerin koordineli bir şekilde topyekûn saldırıya geçmesi olduğunu vurguladı.

Çeçen lider, müzakere etmeyi reddettikleri için taktiklerini değiştirmeleri gerektiğini ve bunun daha ikna edici olacağını belirtti.

Kadirov “ülkenin lideri ve Rus silahlı kuvvetlerinin başkumandanı Vladimir Putin’den tüm özel kuvvetlere Nazileri ve elbette Çeçenistan’da kadınlarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı öldüren teröristleri bitirmeleri için gerekli emri vermesini istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Çeçen Devlet Başkanı Kadirov birçok çevrede ‘Putin’in kuklası’ olarak nitelendiriliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *