ABD ve Fransa, Rusya’daki vatandaşlarını uyardı

ABD ve Fransa, Rusya’daki vatandaşlarını uyardı

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, birçok hava yolu firmasının Rusya uçuşlarını iptal ettiğini ve birçok ülkenin de hava sahasını Rus hava yollarına kapattığını belirterek bu ülkedeki vatandaşlarına “ülkeyi acilen terk edin” çağrısında bulundu. Fransa, Rusya ve Belarus’ta bulunan vatandaşlarına bu ülkelerden “derhal” ayrılmalarını tavsiye etti.

ABD’nin Rusya Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Birçok hava yolu firması Rusya uçuşlarını iptal ediyor ve birçok ülke Rus hava yolu şirketlerine hava sahalarını kapatıyor. ABD vatandaşları hala aktif olan ticari seyahat seçeneklerini kullanarak Rusya’dan bir an önce çıkmayı değerlendirmelidir.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının Ukrayna’daki durum nedeniyle Rusya’ya yönelik seyahat uyarısın “4. Seviye: Seyahat Etmeyin” seviyesine çıkardığı anımsatıldı.

Fransa’nın uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Rusya ile Avrupa arasındaki hava trafiğinde artan kısıtlamalar” nedeniyle Rusya’da bulunan vatandaşlarına mevcut uçuşlarla ülkeyi “derhal” terk etmelerinin tavsiye edildiği belirtildi. Açıklamada, Ukrayna ile Belarus arasındaki askeri gerginlik nedeniyle Belarus’a seyahatlerin de önerilmediği kaydedildi.

Belarus’ta bulunan Fransızlardan da Litvanya, Polonya ve Letonya ile sınır geçiş noktaları üzerinden kara yoluyla ülkeden ayrılmaları istendiği ifade edilen açıklamada, hava yoluyla Belarus’a gelen Fransızların ülkenin İçişleri Bakanlığından çıkış vizesi alması gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Fransa vatandaşlarına 23 Şubat’ta Ukrayna’yı da “derhal” terk etmeleri çağrısı yapmıştı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıklamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *