Alevi STK’lar laiklik için bugün gösteri yapacak

Alevi STK’lar laiklik için bugün gösteri yapacak

20’nci Milli Eğitim Şûrası’nda, 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik din eğitimi tavsiye kararına karşı Alevi STK’lar demokrasi ve laiklik talebiyle bugün birçok şehirde meydanlara çıkacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve pek çok kentte saat 15.00’te alanlarda bir araya gelecek Alevi yurttaşlar, “Zorunlu din dersleri kaldırılsın. Demokratik ülke, laik eğitim istiyoruz” diyecek.

Birgün gazetesinden Dilan Esen’in haberine göre, gösteriler Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nin çağrısıyla gerçekleştirilecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevilerin hak talepleriyle ilk kez sokağa çıkmadığını ve bunun son da olmayacağını söyledi. 20’nci Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlar nedeniyle sokağa çıkacaklarını ifade eden Kaplan, şöyle konuştu: “Din eğitiminin anaokullarında verilmesini istemiyoruz. Bu karar da yine Aleviler için varlığı zulüm olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önerisiyle alındı. Okullarda Alevi çocuklarına dayatılan din derslerine karşı Aleviler mücadele ediyordu. Daha taze beyinlere bu din eğitiminin dayatılmasına karşı bir ses çıkarılması gerekiyordu.”

“Laik, demokratik bir ülke ve eşit yurttaşlık istiyoruz” diyen Kaplan, şu ifadeleri kullandı: “Bu yüksek faturalar sadece Alevilerin değil, tüm yurttaşların ortak sorunu. Anaokullarında din eğitimi seküler yaşamı savunan herkesi ilgilendiriyor. Döviz dalgası, ekonomik kriz Alevilerin yıllardır alanlarda dile getirdiği temel talepler tüm emekçilerin ortak sorunlarını dile getiriyoruz. Laiklik, barış istiyoruz derken herkes için istiyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *