3 ayda geliştirilen oyun ile 200 milyon dolarlık satış

3 ayda geliştirilen oyun ile 200 milyon dolarlık satış

2019’da kurulan ve Hacettepe Teknokent’te yer alan Loop Games isimli dijital oyun üreten şirket, 20 kişilik bir ekiple 3 ayda geliştirdiği oyunun satışından 200 milyon dolar gelir sağladı.

Şirkete ziyarette bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Loop Games adlı şirketin kurucusu Mert Gür’den bilgi aldı, şirket çalışanlarıyla sohbet etti.

Varank, geçen yıl şirketin 7 kişilik bir ekibi olduğunu, bu yıl ise şirkette 20 kişinin çalıştığını belirterek, “20 kişilik ekip, 3 ayda yaptığı bir oyunu satıp Türkiye’ye 200 milyon dolar ihracat geliri getirdi.” dedi. Şirketin 200 milyon lira da vergi ödediğini vurgulayan Varank, “Yeni ekonomi dediğimiz, katma değerli ekonomi dediğimiz olay burada.” diye konuştu. Varank, Türkiye’de oyun sektörünün çok iyi ilerleme sağladığına dikkati çekerek, bu alanda ülkeden 2 “unicorn” çıktığını ve Türk şirketlerinin iyi yatırımlar aldığını söyledi.

Mert Gür: Bu tarafa odaklanalım

Loop Games Kurucusu Mert Gür de, Türkiye’de oyun sektörünün hızlı büyüdüğünü ifade ederek, “Türkiye şu an sektörün en iyilerinden. Bütün dünya da bunu kabul ediyor. Bu tarafa odaklanıp büyük oyun firmaları oluşturabilirsek kimse bize yetişemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Sektörde insan kaynağının ileri teknik düzeyde olduğunu vurgulayan Gür, finans sektörü gibi alanlardan da oyun sektörüne ilgi gelmeye başladığını bildirdi. Gür, Türkiye’de sektöre verilen desteklerin diğer ülkelere göre iyi durumda olduğunu ancak bu desteklerin dünyada yeteri kadar bilinmediğini dile getirdi.

Oyun sektöründeki maaşların da yurt dışıyla rekabet edebildiğini belirten Gür, “Tersine beyin göçü bile var bu şirkette.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • koray
    27 Şubat 2022, 16:21

    Hayır aramak istiyorum bu işte ama bulamadım..Daha çok genç beyinleri boş beleş işlerle meşgul etme sanayisi..Bu yazılımcı kardeşlerimiz bu kendilerine verilen ilimle daha hayırlısını yapamazlar mı? Bir işin hayırlı olması illa para getirmesiyle mi ölçülecektir?
    Bu haberin bu sitede olmasının hayrı nedir diye düşünüyorum bulabilirmiyim?

    REPLY