Siyonist milletvekilinin Şeyh Cerrah’taki eylemi devam ediyor

Siyonist milletvekilinin Şeyh Cerrah’taki eylemi devam ediyor

Şeyh Cerrah’ta evlerinden çıkarılmak istenen Müslüman ailenin evinin önünde 13 Şubat’ta çadır kurup oturmaya başlayan siyonist aşırı sağcı vekil Itamar Ben-Gvir, siyonistlerin de tepkisini çekti.

İsrail basınının aktardığına göre, gerilimin yükseldiği Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki durumla ilgili açıklama yapan İsrail polisi, isim vermeden eylemci milletvekili Itamar Ben-Gvir’e tepki gösterdi. Polisin yazılı açıklamasında, “Ne yazık ki son günlerde kamu görevlilerinin dokunulmazlıklarını suistimal ederek bölgede provokasyon yaptığını, yangını körüklediğini görüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Üstü kapalı olarak Ben-Gvir’in eylemine işaret edilen açıklamada, “kamu görevlilerinin bölgede gece gündüz görev yapan polisi karalamayı tercih ettiği” belirtildi. Açıklamada, “Kamuyu yanıltma ve İsrail polisini karalamaya yönelik kesintisiz girişimleri kınıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

13 Şubat’tan bu yana eylemde

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir, 13 Şubat’ta, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki evinden çıkarılma tehdidi altındaki bir Filistinli ailenin evinin önüne, buradaki Yahudi yerleşimcileri koruma bahanesiyle çadır kurmuştu.

Ben-Gvir, yerleşimci taraftarlarını bölgeye çağırmış, Filistinlilerse bu eyleme karşı çıkmak için gösteri yapmaya çalışmıştı.

İsrail polisi, Filistinlilere ses bombası, cop, TOMA ve atlı birliklerle müdahale etmiş, göstericilerle polis arasında arbede çıkmıştı. Olaylarda en az 20 kişi gözaltına alınmış, onlarca kişi yaralanmıştı.

İsrail’de başta Likud olmak üzere sağ ve dindar siyonist partiler, Ben-Gvir’in çadırına gelerek destek ziyaretinde bulunmuştu.

Siyonist başbakandan tepki: Provokatörlük

İşgalci İsrail hükümeti basın ofisi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in Bahreyn seyahati için yola çıkmadan önce yaptığı açıklamayı yayımladı. Başbakan Bennett, Ben-Gvir’i işaret ederek, “Bölgeyi siyasi amaçlarla ateşe verecek provokatörlere ihtiyacımız yok.” ifadelerini kullandı.

Bennett, İsrail güçlerinin “Doğu Kudüs’teki Yahudi evlerine Filistinliler tarafından zarar verilmesi durumuyla başa çıkabileceğini”, bölgedeki polis sayısını artırdıklarını kaydetti.

Öte yandan, İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir’i Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde provokatif eylemler yapmakla suçladı. İsrailli Bakan, Ben-Gvir için şu ifadeleri kullandı: “Yahudileri korumak için orada değil, şiddeti körüklemek için orada olan bir kışkırtıcı. Araplar ve Yahudiler bu adamın davranışı yüzünden ölecekler.”

İsrail polisi Filistinlilere ses bombası attı

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir, 13 Şubat sabahı Şeyh Cerrah Mahallesi’ne gelerek evinden çıkarılma tehdidi altındaki Filistinli Salim ailesinin evinin önünde çadır kurdu. Ben-Gvir’e yahudi yerleşimciler de katıldı, bu eylemi protesto etmek isteyen bölgedeki Filistinlilerle arbede yaşandı.

İsrail polisi, olayı protesto etmeye çalışan Filistinlilere ses bombası, TOMA, atlı polisler ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Ben-Gvir, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gerilimi tırmandıran eylemine devam ediyor. İsrail polisi tarafından Salim ailesinin evinin önündeki çadırdan 13 Şubat gecesi uzaklaştırılan Ben-Gvir, ayrıldıktan sonra akşam tekrar eylemine dönmüştü.

Ben-Gvir, Filistinli bir ailenin evinden zorla çıkarılmasıyla buraya yerleşen Yahudi aileyi korumak için eylemine devam edeceğini duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *