Genç Birikim’in Şubat sayısı çıktı

Genç Birikim’in Şubat sayısı çıktı

Genç Birikim’in yeni sayısında dosya konusu “Dünyada ve Ahirette En Yüksek Mertebe: Şehidlik ve Şehadet Bilinci” olarak belirlenmiş.

Dergide başyazar Ali Kaçar, Ocak ayında vefat eden annesi vesilesiyle kaleme aldığı “Ölüm En Büyük Derstir” başlıklı yazısında “ölüme her an hazır olmamız gerektiği” vurgusunda bulunuyor.

“Dünyada ve Ahirette En Yüksek Mertebe: Şehidlik ve Şehadet Bilinci” konulu dosya çerçevesinde, yazarlar Haydar Özalp, Mümine Karakuşoğlu, İslam Doğubey, Harun Akça, Taşkın Önel, Servan Özbey ve Fatih Pala, “Şehidlik ve Şehadet Bilincini” farklı yönlerden ele alıyorlar.

Dergide ayrıca, Cefai Demirel’in “Yarım Hurma”, Emrah Doğru’nun “La İlahe İllallah”, Sümeyye Demirci’nin “Tarihten Günümüze Kadın”, Oktay Şan’ın “Dengeli Beslenme ve Doğru Yeme-İçme Adabı”, Rüveyde Bera Pala’nın “Bir Ayet, Bin Tefekkür” başlıklı yazıları, M. Raşid Akbulut’un 21 Kasım tarihinde gerçekleştirilen “Türkiye’de İslamî Dergiciliğin Dünü Bugünü” Panelindeki “1980 Sonrası İslami Dergicilik” başlıklı sunumu, Zekeriyya İyilik’in “Buldum Elhamdulillah” başlıklı şiiri ve İsmail Ceylan’ın “Guantanamo’da Yaşam ve Ölüm” başlıklı çevirisi de yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *