New York’ta zorunlu maskeye son verildi

New York’ta zorunlu maskeye son verildi

İki ay önce New York’ta Omicron varyantına bağlı vaka sayılarının artması nedeniyle kapalı alanlarda zorunlu maske kullanma kararı alındı. New York Valisi Kathy Hochul, kapalı alanlarda zorunlu maske kullanma kararına Perşembe gününden itibaren son verileceğini açıkladı.

Vali Hochul, eyalet genelinde kapalı alanlarda zorunlu maske kullanma kararını o zamanki şartlar altında almak zorunda olduklarını, kararın alındığı zaman Omicron varyantı nedeniyle hem vaka hem de hastaneye yatış sayılarının çok yüksek olduğunu kaydetti.

New York Valisi Hochul, kararın tüm eyaleti kapsadığını ancak yerel yönetimlerin kendilerinden farklı olarak maske zorunluluğu isterlerse sürdürebileceğini belirtti. Vali Hochul, işletmelere de serbestlik tanıdıklarını belirterek, “İşletmeler kapalı mekanlarında kendi maske kullanım ve kendi aşı tetkik yöntemlerini uygulamakta serbestler. Eyalet olarak biz bir zorunluluk getirmiyoruz” diye konuştu.

“Aldığımız karar konusunda içimiz rahat”

Vali Hochul, kapalı alanlarda zorunlu maske kullanma kararını sonlandırma konusunda içlerinin oldukça rahat olduğunu belirterek, “Bu yüzden yarın bu kararı yürürlükten kaldırmak için kendimizi rahat hissediyoruz. Vaka sayıları çok düştü. Hastaneye yatış sayıları azaldı. Sayılar iki yıl öncesinin tersine dönünce kapalı alanlarda zorunlu maske kararımızı sonlandırdık” dedi.

New York Valisi Hochul, 10 Aralık tarihinde eyalet genelinde kapalı alanlarda zorunlu maske kullanma kararını yürürlüğe sokmuştu. New York’ta Omicron varyantı nedeniyle vaka sayıları pik yaparak 100 bine ulaşmıştı. New York’ta hızla yayılan virüs nedeniyle hastalanan çalışanları yüzünden birçok işletme personelini yeniden evden çalıştırmaya başlamış, çok sayıda mağaza ve işletme kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. New York’ta Omicron vakalarındaki artış nedeniyle kamuda çalışan birçok kişinin de işe gelmemesi, devlet kuruluşlarını da çalışamaz hale getirmişti.

(VOA News)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *