Filistinli şehidlerin cenaze töreni yapıldı

Filistinli şehidlerin cenaze töreni yapıldı

İsrail güçleri tarafından, siyonist işgali altındaki müslüman Batı Şeria’nın Nablus şehrinde açılan ateşle şehid ettiği üç Filistinlinin cenazesine binlerce Filistinli katıldı. Filistin yönetimine, “İsrail ile koordinasyon niye?”, “Ordusunun namlusu üzerimizde” sloganları ile tepki gösterildi.

Siyonist işgalci ordusunun dün Nablus’ta düzenlediği operasyonda özel kuvvetler, Filistinlilerin araçlarına ateş açarak şehid ettiği Edhem Mebruka, Muhammed ed-Dahil ve Eşref Mübsalat’ın cenazeleri için binlerce Filistinli, Rafidiye Hastanesi önünde toplandı.

Filistin topraklarındaki İsrail işgaline ve İsrail ordusuna tepki gösteren Filistinliler, “(Filistin yönetimine) İsrail ile koordinasyon niye? Ordusunun namlusu üzerimizde”, “Canımızla, kanımızla sana geliyoruz şehit” sloganları attı.

Arkadaşları için slogan atan Filistinlilerden bazıları göz yaşlarını tutamadı. Üç Filistinlinin cenazesi, hastaneden alındıktan sonra binlerce kişi tarafından şehirdeki meydana taşındı. Bu sırada Filistin’deki direniş örgütlerinden silahlı kişiler uzunca süre havaya ateş açtı.

Filistinlilerin cenazeleri Nablus’taki mezarlıkta toprağa verildi.

Filistinli siyasi gruplar, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah, Tulkerim ve Nablus kentlerinde, üç Filistinlinin öldürülmesine tepki olarak çarşamba günü genel grev çağrısı yaptı.

Öte yandan, Nablus kenti yakınlarındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi önünde toplanan İsrailli yerleşimcilerin İsrail bayraklarıyla kutlama yaptığı görüldü.

İsrail askerleri aracın önünü kesip ateş açtı

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Nablus kentinde 3 Filistinliyi ateş açarak öldürdüğünü bildirmişti.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları da İsrail özel kuvvetlerinin, Nablus’taki El-Mahfiye Mahallesi’ne sivil araçlarla baskın yaptığını ve Filistinlilerin bulunduğu bir aracın önünü keserek silahlı saldırı düzenlediğini aktarmıştı.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ise, öldürülen Filistinlilerin, “Nablus çevresinde bir dizi silahlı eylemde bulunan bir terör hücresinin 3 üyesi” olduğu ileri sürülmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *