Enerji Bakanı Isparta’da: Hakkınızı helal ediniz

Enerji Bakanı Isparta’da: Hakkınızı helal ediniz

Birkaç gündür elektrik kesintisi yaşanan Isparta’nın durumu sosyal medyada tepki çekti. Dün Isparta’ya giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kesintilere ilişkin olarak, “Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız.” dedi.

Bakan Fatih Dönmez, Isparta’daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla mücadele çalışmalarını sahada takip etti. Isparta merkezde ve Eğirdir ilçesine bağlı bazı köylere ziyaret gerçekleştiren Dönmez, sorunları dinledi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Dönmez, Isparta’da yoğun bir kar yağışı nedeniyle elektrik hatlarında sorunlar yaşandığını söyledi.

Sıkıntının birkaç gün sürdüğünü ancak birçok köye elektrik verildiğini aktaran Dönmez, “Şu anda ekip sayısı, araç ve gereç sayısı arttı. Buralarda hizmet vermek için Sivas’tan, Kastamonu’dan, İstanbul’dan, Bursa’dan, İzmir’den ekip transfer ettik ki bir an önce sıkıntıyı çözelim diye. İnşallah en kısa sürede çözeceğiz.” diye konuştu.

‘Hakkınızı helal edin’

Tüm kurumların yoğun şekilde çalıştığını anlatan Dönmez, “TEİAŞ, valilik, belediye ve diğer kamu özel sektör elbirliğiyle özverili bir çalışma yürütülüyor. Sahada 500 personel, 200’den fazla araç, iş makinesi ve 30 jeneratörle kesintilere müdahale ediliyor. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanları seferber ettik. Sahada çalışmaları yerinde inceleyip, sorunları tespit ettik. Sahadaki çalışmaları, eksik, noksan noktalar varsa onları da hemen anında talimatlandırarak çözmeye çalışıyoruz. Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *