Yeni Adalet Bakanı Bozdağ mecliste yemin etti

Yeni Adalet Bakanı Bozdağ mecliste yemin etti

Görevden alınan Abdülhamit Gül’ün yerine yeni Adalet Bakanı olarak atanan Bekir Bozdağ, dün TBMM Genel Kurulunda yemin ettikten sonra bakanlık görevine başladı.

Tezkere okundu

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbaşkanı tarafından görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ’ın atanmasına ilişkin tezkereyi okuttu. Bilgiç, daha sonra ant içmesi için Bozdağ’ı kürsüye davet etti. Bekir Bozdağ, kürsüye çıkarak yemin etti. Bozdağ’ın yemin etmesinin ardından AKP’nin meclisteki sandalye sayısı 285’e düştü.

Yemin metni

Bakan Bozdağ’ın okuduğu yemin metni şöyle:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *