Türkiye-Ermenistan görüşmesinin ilki Moskova’da yapıldı

Türkiye-Ermenistan görüşmesinin ilki Moskova’da yapıldı

Türkiye adına Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan adına Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkileri gelişimini ele almak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi, her iki ülke de ön şartsız müzakerelere devam kararı aldı.

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan’ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin ‘normalleşmesi’ konusunu ele almak üzere, Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.

Moskova’da yapılan bu ilk toplantının ardından yazılı açıklama yapan Türk Dışişleri Bakanlığı, Özel Temsilcilerin, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleştirdikleri ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik, ön görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Açıklamada, “Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır. Özel Temsilciler arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve tarihi, diplomatik kanallardan bilahare belirlenecektir.” ifadesine yer verildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ikili görüşme, bir buçuk saat sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Aralık 2021’de TBMM’de yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığının sinyallerini vermişti.

Büyükelçi Serdar Kılıç, 15 Aralık’ta Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti. Ermenistan da, Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan’ı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci olarak atamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *