Mehmet Akif İnan Ödülleri kimlere verildi?

Mehmet Akif İnan Ödülleri kimlere verildi?

Mehmet Akif İnan Vakfı ile Memur-Sen tarafından, Mehmet Akif İnan’ın 22’nci ölüm yılı dolayısıyla konfederasyonun genel merkezinde 3’üncü Mehmet Akif İnan Ödül Töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptı. Gül, “Akif İnan aramızdan ayrıldı ama eserleri, mücadelesi ve davası yaşıyor.” dedi ve ardından “Türkiye’nin demokratik atılımlarına” değindi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuşmasında, “Kurucu genel başkanımızın fikirlerini, medeniyetimizden tevarüs ettirdiği kavramlarla, tekelci kapitalist düzeni aşarak, insanlığın yeniden onuruyla yaşayacağı bir sistem çabası olarak okuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Prof. Dr. Mete Gündoğan, Ömer Faruk Ergezen, Mecit Erdoğan, Mehmet Emin Esen, Şükrü Kolukısa ve Hıdır Yıldırım’ın jüri olarak değerlendirdiği 6 farklı kategoride, ödüller sahiplerine verildi.

‘Başarı ve Teşvik Ödülü’ Covid-19 salgınına karşı geliştirilen TURKOVAC aşısının mucidi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye verildi.

‘Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’ Mesut Uçakan’a,
‘Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü’ Özgür Şimşek’e,
‘Uluslararası Değer Ödülü’ İHH Yetim Projesi’ ne,
‘Üstün Hizmete Vefa Ödülü’ Rasim Özdenören’e
Jüri Özel Ödülü ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İclal Dağcı’ya verildi.

Ödül törenine kimler katıldı?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Şehzade Demir, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, İnan’ın kardeşleri Ali Mithat İnan, Mustafa İnan ve Ahmet İnan katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *