Diyanet’ten ‘Sabah Namaz’ buluşması

Diyanet’ten ‘Sabah Namaz’ buluşması

Diyanet tarafından, Türkiye genelindeki camilerde, “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programıyla sabah namazında Müslümanlar bir araya geldi. Malatya’daki etkinliğe Cumhuriyet Savcısı ile İlçe Emniyet Müdürü de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ın çağrısıyla Türkiye genelinde “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” etkinliği düzenlendi.

Ankara‘da da vatandaşlar bu çağrıya uyarak çocuklarıyla birlikte Kocatepe Camisi’ne geldi ve sabah namazını kılıp dua etti. Namazın ardından vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından çorba ikram edildi.

İzmir’de kent  genelindeki 30 camide düzenlenen program kapsamında çok sayıda vatandaş, çocuklarıyla birlikte camilere gelerek sabah namazını kıldı. İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Bilal Saygılı Camisi’ndeki programın ardından AA muhabirine, sabah namazı buluşmalarını ilçelerde rutin bir şekilde yaptıklarını söyledi. İnsanları camiyle buluşturmak istediklerini belirten Sezik, “Amacımız kardeşliğimizi geliştirmek, milli ve manevi değerlerimize katkıda bulunmak. Sevgimizi arttırmak ve her kesimi kucaklamak istiyoruz. Çocuklar, hanımefendiler, beyefendiler ve hocalarımızla büyük bir heyecanla buradayız. Tek düşüncemiz var. İyi bir vatandaş olmak ve Allah’a iyi bir kul olmak.” dedi.

Namazın ardından vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından çorba ve simit ikram edildi. Programa İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de katıldı.

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde vatandaşlar “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programında sabah namazında bir araya geldi. İlçe Müftülüğünce Hüseyin Onbaşı Camisi’nde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim ve ilahi okundu, sohbet ve dua edildi. İlçe Müftüsü Lütfü Kocatürk, “Şeytana uymayalım, Allah’ın yolundan ayrılmayalım. 1 Ocak 2022 günü sabah namazında her yerde buluşmalar yapıldı, dualar edilerek tespihler çekildi. Bütün imamlarımız, muhtarlarımız ve cemaatimiz burada. Hepsine teşekkür ederim.” dedi.

Kadınların da katıldığı programda, cemaate çay ve simit ikram edildi.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde vatandaşlar, sabah namazı buluşmasında bir araya geldi. İlçe Müftülüğünce Çarşı Camisi’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, sabah namazı kılındı. Yapılan duanın ardından vatandaşlara Kandıra Belediyesi tarafından çorba ikram edildi.

Programa, İlçe Müftüsü Rahmi Sancar, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve vatandaşlar katıldı.

Başkentliler, “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” programı kapsamında Kocatepe Camisi’nde sabah namazında bir araya geldi. ( Muhammed Yaylalı – Anadolu Ajansı )

Malatya Darende’de, sabah namazı için Somuncu Baba Külliyesi Yeni Camisi’nde buluşan gençler ve aileleri, ilçe protokolü ve cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, birlik ve huzur mekanı camilerde haftanın bir günü sabah namazında gençlerle bir araya geldikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Özkan, amaçlarının milli ve manevi değerleri yüksek tutmak ve gençlerin bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Etkinliğe katılan gençlerimizi ve kıymetli ailelerini gördükçe mutlu oluyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerin sabah namazlarında buluşmalarını çok önemsiyoruz. Bizimle birlikte namazda buluşan tüm gençlerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.” dedi.

Darende İlçe Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar da, camilerin ön safında gençleri görmek ve katılımını sağlamak amacıyla bu etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını belirtti. Amaçlarının gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak olduğunu anlatan Yaşar, “Bu gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşması etkinliğidir. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması, elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe, Cumhuriyet Savcısı Emre Kiremitçi, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı ve çok sayıda genç katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’da etkinlik yaptı

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde “Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız” buluşmasına katılan Erbaş, Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra sabah namazını kıldırdı. Cami içinde yer bulamayan Müslümanlar dışarıda saf tuttu.

Namazdan sonra Müslümanlara hitap eden Erbaş, birçok insanın geçmişte İstanbul’un fethi için mücadele ettiğini belirterek, “Ama bu müjde Fatih Sultan Mehmet’e nasip oldu. İçinde bulunduğumuz bu büyük mabet Ayasofya, 86 yıl bugünü bekleyen, bir buçuk yıl önce temmuz ayında açılan fethin bir sembolü olarak, fethin yadigarı olarak, İstanbul’un ortasında merkezinde Müslümanlarla buluştu. Geçen yıl da tekrar cemaatine kavuştu, yeniden ibadete açıldı.” dedi.

Mekke’nin fethi ile İstanbul’un fethini benzetti

“Bu sabah burada, fethin sembolü olan bu camide Mekke’nin fethini andık. Hazreti Peygamberi andık” diyen Erbaş, “Allah Resulüne nasıl Mekke’nin fethi nasip olmuşsa, ecdadımıza da İstanbul’un fethi nasip oldu. Fethin sembolü olan Ayasofya’da buluştuk. Cenab-ı Hak günümüzü hayırlı eylesin, yılımızı hayırlı eylesin, fethimizi hayırlı eylesin. Bizleri içinde bulunduğumuz her türlü sıkıntıdan muhafaza eylesin. Salgın hastalıktan muhafaza eylesin inşallah.”

Daha sonra İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, etkinliğin ardından AA muhabirine açıklamada bulundu. Erbaş, “2022 yılı öncelikle bu salgın hastalığın ortadan kalkması için bir vesile olur, bunun için dua ediyoruz” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *