Bir yahudinin aracıyla ezdiği Müslüman kadın hayatını kaybetti

Bir yahudinin aracıyla ezdiği Müslüman kadın hayatını kaybetti

Siyonist devletin işgali altındaki Batı Şeria’da yahudi yerleşimcinin aracıyla ezdiği 60 yaşındaki Filistinli Gadir Musaheme hastanede hayatını kaybetti. Yahudi saldırgan olay yerinden kaçtı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ramallah kenti yakınlarında bir Yahudi yerleşimci aracıyla 60 yaşındaki Gadir Musaheme’yi ezdi.

Ağır şekilde yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Müslüman kadın hayatını kaybetti. Söz konusu yahudi yerleşimci ise ambulans gelmeden olay yerinden kaçtı.

İsrail Ordu Radyosu da Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Ofra ile Şilo Yahudi yerleşin birimleri arasındaki yolda Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarptığı Filistinli bir kadının yaralandığını duyurdu. Haberde, olaya ilişkin daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Filistin makamlarından ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yahudilerden Müslümanlara yönelik şiddet 

İşgal altındaki Batı Şeria, büyük çoğunluğu silahlı olan Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik giderek artan saldırılarına tanık oluyor.

Yahudi yerleşimciler, zaman zaman araçlarıyla “kasten” çarptıkları Filistinlilerin yaralanmalarına hatta ölümlerine neden oluyor.

İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı zehir ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Siyonist polisinden Şeyh Cerrah Mahallesinde müdahale

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde 2009’dan bu yana devam edegelen içinde yabancı uyruklu aktivistlerin de bulunduğu işgal karşıtı gösteriye müdahale etti.

Aralarında yabancı uyruklu aktivistlerin bulunduğu, Yahudi ve Filistinli insan hakları savunucularından oluşan grubun bu haftaki gösterilerine İsrail polisi müdahale etti.

Grup, her hafta olduğu gibi yine öğleden sonra Şeyh Cerrah Mahallesi’nden geçen ana caddenin üzerinde gösteri düzenledi. Filistin bayrakları taşıyan ve işgal karşıtı sloganların yer aldığı dev bir afiş açan göstericiler, zaman zaman İsrail karşıtı sloganlar da attı.

Bir süre sonra grup, İsrail makamlarının Yahudi yerleşimcilerin lehine evini boşaltması ihtarında bulunduğu Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinli Salim ailesinin evine doğru destek amacıyla yürüyüşe geçti.

İsrail polisi, grubun yürüyüşüne izin vermezken, grubudağıtmak için ses bombası kullandı. Göstericileri darp eden polis, 3 kişiyi de yaka paça gözaltına aldı.

Filistinli bir ailenin evine İsrail el koyacak

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinli bir ailenin iki evi ile arazisi için İsrail makamlarınca pazartesi günü tahliye ve el koyma kararı verilmişti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail makamlarının, Filistinli aileden bölgedeki iki evi tahliye etmelerini istediği ve arazilerine de el konulacağını bildirdiği kaydedilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *