Hindu dini liderden Müslümanlara karşı silahlanın çağrısı

Hindu dini liderden Müslümanlara karşı silahlanın çağrısı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Yati Narsinghanand Saraswati isimli Hindu dini lider, Müslümanlara yönelik silahlanma çağrısı yaptı. Hindu din adamı, “Müslümanlara yaşam hakkı tanımayın, İslam’ı ortadan kaldırın” ifadeleriyle dehşet saçtı.

Hindistan‘da Müslümanlar yönelik baskılar giderek artıyor. Hindu iktidarın göz yumduğu Hindu çeteler, hükümetin verdiği cesarete Müslüman Hintlere saldırılar düzenliyor.

Son olarak Başkent Yeni Delhi’de Yati Narsinghanand Saraswati isimli Hindu dini lider, Müslümanları hedef alan skandal bir açıklama yaptı. Tehlikeli bir provokasyona girişen Saraswati, Müslümanlara yaşam hakkı tanınmaması ve İslam’ın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Provokasyonu körükleyen Hindu dini lider, silahlanma çağrısı yaparak Hintli Müslümanları “terörist” diyerek hedef gösterdi.

Irkçı uygulamalarıyla bilinen Narendra Modi yönetimi ise tepkilere rağmen sessizliğini korumaya devam ederken hiçbir şekilde açıklamada dahi bulunmadı. Saraswati isimli provokatör hakkında herhangi bir soruşturma açılmaması da dikkat çekti.

Öte yandan silahlanma çağrısı karşısında tepkisini dile getiren Hintli Müslümanlar, tehlikeli provokasyona karşı tedirgin.

Türkiye’den de destek bekleyen Hintli Müslümanlar, Modi yönetiminin kanat gerdiği Hindu çeteler tarafından zulme uğramaya devam ediyor.

(Yeni Akit)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *