Cevher Dudayev ismi Kadirov’u kızdırdı

Cevher Dudayev ismi Kadirov’u kızdırdı

Kocaeli’de açılan bir çocuk parkına Cevher Dudayev ismi verilmesine öfkelenen Ramazan Kadirov, misilleme olarak Türkiye’yi tehdit etti. “Erdoğan’a sesleniyorum: Kararını ver! Karşılık verme hakkımız var. Mesela bir parka Öcalan’ın ismini vermemiz gayet uygun olurdu” dedi.

Kocaeli’nin Körfez Belediyesi tarafından 9 ay önce yapımına başlanan Cevher Dudayev Parkı, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açıldı. Rusların Çeçenistan’ı işgal girişiminde cephede şehit olan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev’i ‘terörist’ olarak gören Rus yanlısı Kadirov, küstah bir mesaj yayınladı.Sosyal medya hesabından açıklama yapan, Rusya’ya bağlı özerk Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov, park açılışı sonrası Türkiye’yi ‘teröristlere arka çıkmakla’ suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da isim vererek hedef alan Kadirov, açılan parka misilleme olarak PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın bir parka ismini vermekle tehdit etti.. Kadirov, “Erdoğan’a sesleniyorum: Kararını ver! Ya açıkça teröristleri destekleyen bir devlet olursun ya da Rusya ile dürüst ilişkileri desteklersin. Karşılık verme hakkımız var. Mesela Grozni’deki bir parka Öcalan’ın ismini vermemiz gayet uygun olurdu” diye konuştu.

Rusya’nın 11 Aralık 1994 tarihinde Çeçenistan’a karşı başlattığı askeri harekata karşı cihat ilan eden ve cephede 21 Nisan 1996’da yapılan saldırıyla şehit olan Dudayev; Türkiye’yi, Türk dünyasının ve İslam aleminin ümit ışığı olarak nitelendirmişti. Dudayev açıklamasında, “Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir” demişti.

(Haberler.com)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *