Dolar 17 lirayı gördü, Hisarcıklıoğlu ‘acil önlem’ istedi

Dolar 17 lirayı gördü, Hisarcıklıoğlu ‘acil önlem’ istedi

ABD Doları’nın gün içerisinde 17 lirayı geçmesi üzerine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Twitter mesajında “acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz” dedi.

Merkez Bankası’nın dünkü 100 baz puan faiz indirimi sonrası döviz fiyatlarında sert yükseliş bugün de devam etti. Doların 17, 14 TL’ye yükselmesinin ardından Merkez Bankasının müdahalesi ile 16,25’e kadar gerileme yaşandı. Daha sonra doların fiyatı 16,70’e yeniden yükseldi. Euro da 18 TL’nin üzerine çıkarak tarihi rekorunu kırdı. Altın fiyatlarında da yükseliş devam etti. Dün 900 lirayı geçen altın bugün 996 TL’yi gördü.

Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan mesaj

Piyasalardaki çalkantıya yönelik endilerini dile getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye birçok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngürelibilirliğin temin edilmesini bekliyoruz.”

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *