Nato direktörü Sarts, Stratejik İletişim Zirvesinde konuştu

Nato direktörü Sarts, Stratejik İletişim Zirvesinde konuştu

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21)’ne video-konferansla katılan Nato direktörlerinden Janis Sarts, “Stratejik İletişimde Mükemmeliyeti Tanımlamak” başlıklı konuşma yaptı.

Zirveye video konferans yoluyla katılan Nato Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Sarts, insanların dünyayı algılama şekli olan bilginin toplumlar için her zaman çok önemli olduğunu belirterek “Bilgi neyin iyi, neyin kötü olduğunu ve dünyadaki kendi yerimiz hakkında nasıl hissettiğimizi ve onunla nasıl ilişki kurduğumuzu tanımlama şeklimizdir.” diye konuştu.

Sarts, bilgi evreninin değiştiğine ve dijital ortamın bilgi tüketimini beraberinde getirdiğine dikkati çekerek bu alanda fikir savaşlarının da ortaya çıktığını dile getirdi.

Stratejik iletişimi kavrayarak bilginin nasıl kanalize edildiğini, insan beynine nasıl gittiğini anlamanın önemli olduğunu söyleyen Sarts, bilginin temel unsurlarının eylemler ve deneyimler olduğunu kaydetti.

Sarts, “Stratejik iletişim kampanyası, bilgi alanı ortamını anlamadan başarılı olamaz. Bugünlerde sadece geleneksel medyanın ne yazdığını anlamak ya da göstermek değil, bundan çok daha fazlası gereklidir. Stratejik iletişim, dijital dünyada neler olduğunu anlamakla da ilgilidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Değerleri ve bilgi alanını her türlü kötü niyetli aktöre karşı savunmak için yeni teknolojileri en iyi şekilde kullanmak gerektiğini vurgulayan Sarts, “Mesajlarımızı güçlendirmeden ve yapay zeka, büyük veri ve en yeni bilgi teknolojilerinde derinlemesine uzmanlığa sahip olmadan önümüzdeki birkaç yıl içinde stratejik iletişim alanında başarılı olmak mümkün değil.” ifadesini kullandı.

Sarts, “Stratejik iletişimin önemi artacak. Stratejik iletişim, düşünceler, uluslar ve aleyhtekiler arasında kilit bir savaş alanı haline gelecek ve bu bilgi ağında, özellikle karşınıza krizlerin çıkacağından şüpheniz olmasın. Krizin en önemli bileşeni bilgi olacaktır. Yani aslolan stratejik iletişim yapıp yapmadığınız değil, bilgiyi ihtiyaç duyulduğu zamanda iletip iletmeyeceğinizdir ve stratejik iletişim yapmazsanız, stratejik iletişime yenik düşersiniz.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *