Hindistan’ın en üst askeri rütbelisi helikopter kazasında öldü

Hindistan’ın en üst askeri rütbelisi helikopter kazasında öldü

Hindistan’da Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat’ı taşıyan helikopter düştü. Hindistan Hava Kuvvetleri, Rawat’ın ve eşi Madhulika Rawat’ın kazada yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hindistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, 4’ü mürettebat olmak üzere 14 kişinin bulunduğu helikopterdeki 13 kişinin öldüğü ifade edildi. Açıklamada, “Büyük üzüntüyle, Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, eşi Madhulika Rawat ve helikopterdeki diğer 11 kişinin talihsiz kazada öldüğü belirlendi. Kazadan yaralı çıkan Yüzbaşı Varun Singh şu anda Wellington Askeri Hastanesinde tedavi altında” denildi.

2 GÜN ÖNCE PUTİN S-400 İÇİN HİNDİSTAN’DAYDI

Helikopter kazası yeni silah anlaşmalarının yapıldığı Rusya Devlet Başkanı Putin’in Hindistan ziyaretinden 2 gün sonra gerçekleşti. Hindistan’ın satın aldığı 2 S-400 bataryasının 10 gün sonra bu ülkeye ulaşması bekleniyordu.

Rawat, Eylül ayında Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüşmesinin ardından, 29 Eylül’de ABD’yi ziyaret etmiş, Washington’da Lewis-McChord Müşterek Üssünde görüşmeler gerçekleştirmişti.

TAZİYE MESAJLARI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bugün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat için taziye mesajı yayınladı. Modi, Rawat için “Gerçek bir vatansever” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hindistan Başbakanı Modi, şu ifadelere yer verdi:

“General Bipin Rawat’ı, eşini ve Silahlı Kuvvetler’in diğer personelini kaybettiğimiz Tamil Nadu’daki helikopter kazası beni derinden üzdü. Hindistan’a büyük bir özenle hizmet ettiler. Düşüncelerim acılı aileleriyle. Bipin Rawat seçkin bir askerdi. Gerçek bir vatansever olarak silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik aygıtlarımızı modernize etmeye büyük katkıda bulundu. Stratejik konulardaki kavrayışları ve bakış açıları olağanüstüydü. Vefatı beni derinden üzmüştür.”

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Hindistan Hava Kuvvetleri son dakika haberini sosyal medyadan paylaştı. Paylaşımda Genelkurmay Başkanı Rawat’ın da içinde bulunduğu helikopterin Conoor yakınlarında kazaya karıştığı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi. (Cnn Türk)

BİPİN RAWAT KİMDİR?

Hindistan’da kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıkları 2019 yılı sonunda birleştirilmiş ve 63 yaşındaki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Rawat da geçen yıl Hindistan Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı.

BBC’nin aktardığına göre, 1,3 milyon askeri olan Hindistan ordusuna 1978’de katılan Rawat, daha önce Keşmir’in Hindistan yönetimindeki kesiminde ve Çin sınırındaki kuvvetlere komuta etmişti.

Rawat, Hindistan’ın kuzeydoğu sınırındaki isyanların azaltılmasındaki rolü ve komşu Myanmar’a yapılan sınır ötesi harekatı yönetmesiyle tanınıyor.

Hindistan hükümetine yakınlığı ile tanınan Rawat’ın, tartışmalı Keşmir bölgesinde “teröristleri linç etmekten” bahsettiği yolundaki haberler tepki çekmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *