Erbaş: İslam’ı anlatmak bizim kanuni sorumluluğumuz

Erbaş: İslam’ı anlatmak bizim kanuni sorumluluğumuz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam’ın ilkelerini anlatmak bizim kanuni sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Diyanetin gündelik tartışmaların içine çekilmesi son derece yanlıştır, üzücüdür.” ifadesini kullandı.

İl Müftüleri İstişare Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Ali Erbaş şöyle dedi:

“İslam’ın ilkelerini anlatmak bizim kanuni sorumluluğumuzdur. Bu alanda her türlü farklı görüş ve düşüncenin üzerinde kuşatıcı bir yaklaşımla çalışmak en temel hassasiyetimizdir. Bu bağlamda Diyanetin gündelik tartışmaların içine çekilmesi son derece yanlıştır, üzücüdür. Din ve diyanet konularında yazan, konuşan ve paylaşım yapan herkesin bu konuda çok daha hassas olması gerekmektedir. Elbette bizler eleştiriyi daha iyi işler yapmak adına bir imkan olarak kabul ediyoruz. Ancak yalan yanlış bilgilerle güzide bir kurumu ve onun mensuplarını karalamak, itibar suikastı yapmak bir eleştiri değildir.”

Dün ayrıca, Turizm ve Devlet eski Bakanı Güldal Akşit’in cenaze merasimi yapıldı. TBMM’de yapılan devlet töreni sonrası, Kocatepe camiinde cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş yaptırdığı duada Akşit için, “Biz onun faydalı işler yaptığına şahidiz.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *