Said yaptıklarını savundu, ‘anayasa askıya alınmadı’ dedi

Said yaptıklarını savundu, ‘anayasa askıya alınmadı’ dedi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yönetime yönelik suçlamaları yalanlayarak “Kimseyi siyasi kimliği nedeniyle tutuklamadık.” dedi. Anayasanın askıya alınmadığını da savunan Said, muhalefeti suçladı.

Tunus Cumhurbaşkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre Said, İçişleri Bakanı Tevfik Şerafeddin’i başkentteki Kartaca Sarayı’nda kabul etti. Ülkedeki muhalefet partilerini peş peşe krizler yaratmakla suçlayan Said, “Tunus’ta özgürlükler ile insan haklarının ihlal edildiğini söylüyorlar, hiç utanmıyorlar mı? Kimseyi siyasi kimliği nedeniyle tutuklamadık.” diye konuştu.

Ülkesinde insan hakları ihlallerinin yaşanmayacağını dile getiren Said, “Anayasa askıya alınmadı, Anayasanın belirlediği istisnai tedbirlere başvuruldu.” dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz’da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından 22 Eylül’de yeni bir kanun hükmünde kararname yayımlamıştı. Bu kararnamede Cumhurbaşkanı’nın yasama ve yürütme yetkisi genişletilmiş, ayrıca yasa tekliflerinin Anayasa’ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon da feshedilmişti. Said’in aldığı kararlar ülkede bir “istisnai durum” oluşmasına yol açmıştı.

Tunuslu aktivistler ise yönetimi, Cumhurbaşkanı Said’in 25 Temmuz kararlarına karşı protestoları engellemek amacıyla ifade özgürlüğü ve insan hakları konularında birtakım kısıtlamalara başvurmakla suçluyor.

Bir kişi, bıçak ve baltayla İçişleri Bakanlığına girmeye çalıştı

Tunus güvenlik güçleri, elindeki bıçak ve baltayla başkentteki İçişleri Bakanlığı binasına girmeye çalışan bir kişiyi bacağından yaralayarak etkisiz hale getirdi.

Tunus özel ulusal radyosu Mosaique FM, konuyla ilgili, kaynaklarını açıklamadığı bir haber yayınladı. Bakanlık binası yakınlarındaki emniyet güçlerinin, binaya girmeye çalıştığı düşünülen ve elinde bıçak ile balta olan bir kişiyi bacağından yaralayarak etkisiz hale getirdiği aktarılan haberde, söz konusu kişinin yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *