‘AKP’nin papatyaları’ davasında rekor tazminat cezası!

‘AKP’nin papatyaları’ davasında rekor tazminat cezası!

AK Parti Genel Başkanlığı’nın Abdurrahman Dilipak’ın ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı yazısı nedeniyle açtığı dava sonuçlandı. Dilipak hakkında 100 bin TL manevi tazminat cezası verildi.

27 Temmuz 2020’de Yeni Akit Gazetesi’nde yayınlanan Abdurrahman Dilipak’ın ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı yazısı AK Parti’nin tepkisini çekmiş ve tartışmaların ardından konu mahkemeye taşınmıştı. Savcılığın uzlaşma talebi de AK Parti tarafından reddedilmişti. Bugün gerçekleştirilen son duruşmada mahkeme Dilipak hakkında 100 bin TL tazminat cezası kararı verdi.

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, davalı vekillerinin; ‘Ceza davası ile bağlı kalınması yerleşik içtihatlar gereği gerekmektedir. Bu nedenle mahkemenin ara karardan dönmesini talep ediyoruz’ savunmasına rağmen hakim tarafından ara karar açıklandı.

O İSİMLERİN TANIK OLARAK DİNLENMESİNİ TALEP ETTİ

Açıklanan karar öncesi son savunmasını yapan Dilipak, yaptığı savunmasında; “Ceza dosyasının bekletici mesele yapılmasını talep ediyorum çünkü bu yazıların yazılmasından önce istişare toplantılarında bulundum. Hatta İsrafil Kışla ve Yalçın Koçak, Erman Tuncer ve Sırrı Çağlar’ın da konuya ilişkin tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Çünkü bu kişiler ceza dosyasına dayanak soruşturma aşamasında tanıklıklarına başvurulmuştur. İlgili ceza dosyasındaki yargılamada matufiyet konusundaki tüm itirazlar değerlendirilecektir bu sebeple mahkemenizdeki yargılamada bu hususun tespiti şart olduğundan bekletici mesele yapılmalıdır” ifadeleri kullandı.

NE OLMUŞTU?

AK Parti’nin iddiasına göre, Dilipak’ın yazısı AK Parti kadın kollarına yönelik bir hakaret söz konusu. Dilipak da AK Partili kadınlara yönelik bir söylemi olmadığını belirtmişti. AK Parti’deki AKP’lileri eleştirdiğini de vurgulayan Dilipak, eşcinsellere destek verenlerin ‘fuhşiyat’ içinde olduklarını belirtmek istediğini söylemişti.

AKP’NİN PAPATYALARINDA NE YAZIYORDU?

İşte Dilipak’ın ‘AKP’nin papatyaları’ yazısındaki davaya neden olan o bölüm:

”AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum “Yeşil Sermaye” de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim “Yeşil sermaye” davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!”

(Haber Vakti)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *