‘Toplumsal bir baskı yeriz diye biz bu konuda şu an bir şey yapmıyoruz!’

‘Toplumsal bir baskı yeriz diye biz bu konuda şu an bir şey yapmıyoruz!’

Esenler Belediyesince Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, düzenlenen “Çocukların Hakları Var” konulu panelin açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya “Eğlence adı altında çocuğa öyle şeyler zerk ediliyor ki yarın o çocuğun bir psikopat olma ihtimali var” dedi. Çetinkaya, “devletimiz bunun farkında ama toplumsal bir baskı yeriz diye biz bu konuda şu an bir şey yapmıyoruz.” ifadesini kullandı.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya konuşmasında, kendisinin 4 çocuk babası olduğunu belirtirken, çocukların dünyanın en masum varlıkları olduğunu ifade etti.

Çocukların dijital dünyada karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkati çeken Çetinkaya, bilgisayar ve cep telefonları başta olmak üzere elektronik cihazları kastederek, şunları söyledi:

“Eğlence adı altında çocuğa öyle şeyler zerk ediliyor ki yarın o çocuğun bir psikopat olma ihtimali var. Yarın o çocuğun bir cani olma ihtimali var. Hırsızlık normal gösteriliyor, gayrimeşru şeyler normal gösteriliyor. Bu Türkiye’deki bütün ailelerin çocuklarının maruz kaldığı bir durum. Biz bunu aileler olarak, anne baba olarak konuşuyoruz, devletimiz bunun farkında ama toplumsal bir baskı yeriz diye biz bu konuda şu an bir şey yapmıyoruz. Bunun önlemi çok ciddi alınmalı.”

Çetinkaya, “oyun” adı altında çocukların olumsuz ögelerle karşı karşıya kalmasını, “Bu anlamda aslında geleceğimiz karartılmakta.” şeklinde yorumladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’in ve Esenler Belediyesi Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cemal Polat’ın konuşmalarının ardından başlayan panelde panelistler çocuk hakları temelinde konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *