Casusluk suçlaması ile tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Casusluk suçlaması ile tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Üsküdar’daki Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrail uyruklu çift serbest bırakılarak özel uçakla İsrail’e döndü. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Başbakan Naftali Bennett’in ortak bir açıklama yaparak Erdoğan’a teşekkür etmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve “Siyasal ve askeri casusluk”tan tutuklanan İsrailli çift, serbest bırakıldı.

Çamlıca Kulesi’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri iddia edilen İsrailli çift, geçen hafta iki ülke arasında kriz yaratmıştı. Natalie ve Mordi Oknin’in Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiası üzerine taraflar arasında gerilim yaşanırken bugün İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Başbakan Naftali Bennett ortak bir açıklama yaptı.

Çiftin özel bir uçakta İsrailli yetkililerle çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Lapid ve Bennett, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Çiftin sabah saatlerinde İsrail’e giriş yaptığı da duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Natali ve Mordi Oaknin çifti, İstanbul’da gittikleri Çamlıca Kulesi’nden görünen Erdoğan’ın evinin fotoğraflarını çekmiş ve fotoğraf çeken bir başka kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı. ‘Casus’ oldukları iddiasıyla tutuklanan çift için İsrailli yetkililer devreye girerek serbest bırakılmaları için görüşmeler yürütmüşlerdi.

Türkiye’de tutuklanan çift için İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog, İsrail Başbakanı Naftali Benet, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid seferber olmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *